Sztáredzővel és két világklasszis fiával erősíthet a Szeged

Lengyelországban arról írnak, hogy a Pick Szeged férfi-kézilabdacsapata konkrét ajánlatot tett a Kielce vezetőedzőjének, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányának, aki nem más, mint Talant Dujsebajev. A sztáredző a hírek szerint két világklasszis kézilabdázó fiát is Szegedre hozná, akik jelenleg a spanyol válogatottban szerepelnek a világbajnokságon.

Magyar Nemzet
2023. 01. 24. 8:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Délmagyar.hu írta meg egy lengyel lap értesüléseire hivatkozva, hogy a Pick Szeged Talant Dujsebajev szerződtetésén dolgozik. Mint ismert, az ötszörös magyar bajnokcsapat új vezetőedzőt keres, hiszen Juan Carlos Pastor a jelenlegi idény végén biztosan távozik a csapat éléről.

Dujsebajev 2014 óta irányítja a lengyel sztárcsapatot, a Kielcét, amelyben két világklasszis, spanyol válogatott fia, a 30 éves jobbátlövő, Alex Dujsebajev, illetve a 25 esztendős védő, Daniel Dujsebajev is szerepel jelenleg, és a hírek szerint ők is Szegedre érkeznének édesapjukkal együtt.

A 2016-ban BL-győztes, tavaly pedig ezüstérmes Kielce anyagi gondokkal küszködik, ezért új névadó szponzort kell keresnie, miután az alkoholt gyártó cég, a Lomza szerződést bontott a lengyel bajnokkal. Sajtóhírek szerint ebből az üzletből származott a klub költségvetésének a 30 százaléka, s mivel egyelőre nincs meg az új főszponzor, megeshet, hogy a legnagyobb sztárok még a télen távoznak a klubtól.

Lengyel források szerint a három Dujsebajev szegedi sorsa februárban eldőlhet, és minden a Kielce anyagi helyzetétől függ: ha sikerül rendezni a viszonyokat, maradnak; ha nem, gyakorlatilag biztosan Szegedre igazolnak.

Az 54 éves, kirgiz születésű Talant Dujsebajev játékosként kétszer volt a világ legjobbja (1994, 1996). 2014 és 2016 között a magyar férfi-kézilabdaválogatott kapitánya volt. Dujsebajev az orosz kézilabda-válogatottban kezdett játszani, és tagja volt az 1992-ben olimpiai bajnok és 1993-ban világbajnok együttesnek. 1996-ban és 2000-ben a spanyol válogatott tagjaként lett olimpiai bronzérmes. 2006-ban, 2008-ban és 2009-ben a BM Ciudad Real, míg 2016-ban a KS Vive Tauron Kielce edzőjeként nyerte meg a Bajnokok Ligáját. 2021 nyarán a Kielce 2028-ig meghosszabbította a szerződését.

Borítókép: Talant Dujsebajev (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.