Újabb két nagynevű játékos lépett vissza az Australian Opentől

Oszaka Naomi és Venus Williams sem lesz ott a nők mezőnyében a január 16-án rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Utóbbinak jó oka volt a visszalépésre, előbbi azonban nem indokolta meg a döntését.

Magyar Nemzet
2023. 01. 08. 11:02
Naomi Oszaka
(FILES) This file photo taken on August 30, 2022 shows Japan's Naomi Osaka gesturing after a point during her 2022 US Open Tennis tournament women's singles first round match against USA's Danielle Collins at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York. - Two-time Australian Open champion Naomi Osaka on January 8, 2023 pulled out of the opening Grand Slam of the year barely a week before it starts, organisers said. (Photo by COREY SIPKIN / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oszaka Naomi rajta volt az Australian Open indulóinak listáján, de a felvezető tornák egyikén sem vett részt, ezért a tenisz berkein belül korábban már pedzegették, hogy az egykori világelső kihagyja az év első Grand Slam-versenyét. Vasárnap reggel aztán a feltételezésekből valóság lett, az ausztrál nyílt teniszbajnokság szervezői tudatták a nagyközönséggel, hogy a 2019-ben és 2021-ben diadalmaskodott japán visszalépett a tornától. Az indoklás elmaradt, a Twitter-bejegyzésben csupán arról írtak, hiányolni fogják Oszakát, és egy következő posztban ismertették, ki (az ukrán Dajana Jasztremszka) lép a helyére.

A 25 éves teniszező hónapok óta nem játszott tétmérkőzést, legutóbb 2021 szeptemberében a tokiói WTA-tornán mutatta meg magát a nagyközönségnek, de a második fordulós, Beatriz Haddad Maia elleni meccsétől betegség miatt visszalépett.

Oszaka mellett a férfi világelső Carlos Alcaraz és Venus Williams sem indul Melbourne-ben, mindketten sérülés miatt léptek vissza. A hétszeres Grand Slam-bajnok Williams már nincs a legjobb ezer között sem a női ranglistán, de szabadkártyát kapott, így ott lehetett volna a január 16. és 29. között lezajló Australian Open mezőnyében.

A 42 éves amerikai játékos Új-Zélandon készült az év első nagy megméretésére, és másfél év után először sikerült győznie is: honfitársát, Katie Volynetset 7:6 (7-4), 6:2-re verte az első fordulóban. A másodikban 6:3, 2:6, 5:7-re kikapott a kínai Zhu Lintől, ráadásul meg is sérült.

Az ausztrál Kim Birrell kapott indulási jogot Melbourne-ben a visszalépett Venus Williams helyett.

 

Borítókép: Oszaka Naomi 2022 augusztusában (Fotó: AFP/Corey Sipkin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.