Veszprémi klasszisa vezette győzelemre Izlandot a magyar csoportban

A magyar válogatott Dél-Korea elleni mérkőzése után lejátszották a másik mérkőzést a férfikézilabda-világbajnokság D csoportjában. Izland szinte végig vezetett, de csak a hajrában tudta végképp leszakítani a kiválóan küzdő Portugáliát, végül 31-26-ra győzött. A mérkőzés legjobbja a kilenc gólt szerzett veszprémi szélső, Bjarki Mar Elísson volt.

Magyar Nemzet
2023. 01. 13. 7:09
MÁR ELÍSSON, Bjarki
Kristianstad, 2023. január 12. Az izlandi Bjarki Már Elísson a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság elsõ fordulójában, a D csoportban játszott Portugália - Izland mérkõzésen a svédországi Kristianstadban 2023. január 12-én. Izland-Portugália 30-26. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szövetségi kapitányát egy korábbi eltiltás miatt nélkülöző portugál válogatott a gyengébb kezdés után még a szünet előtt ledolgozta hátrányát, 12–12-nél egyenlített, de fordítani már nem tudott. Öldöklő iramban játszottak a csapatok, a kristianstadi arénában szinte hazai pályán érezhette magát az északi válogatott, de a mediterrán csapatot is elkísérték a szurkolói Svédországba. Mindkét oldalon szenzációs kapusteljesítményre támaszkodhattak a csapatok.  

A második játékrészben is főként Izland volt lépéselőnyben, ám igazán nagy különbséget nem tudott kialakítani. A vezetést viszont nem adta ki a kezei közül, ráadásul a végjátékban fokozni tudta az iramot, és végül 30-26-ra nyert a rangadón.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a Telekom Veszprém szélsője, Bjarki Már Elísson volt, aki kilenc gólt szerzett, a Szeged portugálja, Miguel Martins egyszer volt eredményes. 

A magyar válogatott szombaton Izland ellen folytatja a szereplését a világbajnokságon. 

Borítókép: Elísson volt az izlandiak nyerő embere (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.