Dani Alves rács mögött marad, nem védekezhet szabadlábon

A bíróság indoklása szerint fennáll a menekülés veszélye.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 21. 14:31
Alves, Dani; Sanz, Joana
London, 2018. szeptember 25. Dani Alves brazil válogatott labdarúgó, a Paris Saint-Germain francia klub játékosa és felesége, Joana Sanz a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA díjkiosztó gálaestjén Londonban 2018. szeptember 24-én. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga) Fotó: Facundo Arrizabalaga
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dani Alvest akár tizenkét évi börtönre is ítélhetik, ha bűnösnek találják a szexuális zaklatás vádjával.
A világ legeredményesebb futballistái közé tartozó hátvéd ügyében azért kezdődött nyomozás, mert egy nő feljelentette: Alves a múlt év végén, egy barcelonai diszkóban szexuálisan zaklatta. A január 20-i barcelonai őrizetbe vételét követően mexikói futballklubja, az UNAM, amelynek 2022 júliusa óta volt a játékosa, másnap szerződést bontott vele. A 39 éves Alves tagadja az ellene felhozott vádat.
Elmarasztaló ítélet esetén a szexuális erőszakról szóló törvénycikk legutóbbi módosítása nyomán a brazil futballistára négytől tizenkét évig terjedő börtönbüntetés vár.
 

Alves az eredményességet illetően világelsőnek számít, mivel klubcsapataival, köztük az FC Barcelonával, valamint a válogatottal összesen 43 trófeát gyűjtött. Így többek között háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, hatszoros spanyol bajnok, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok, a brazil nemzeti együttes tagjaként pedig kétszer nyerte meg a Konföderációs Kupát (2009, 2013) és a Copa Américát (2007, 2019), emellett olimpiai bajnok is (2021).

Borítókép: Dani Alves brazil válogatott labdarúgó a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA díjkiosztó gálaestjén Londonban 2018-ban (Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.