De Bruyne az Arsenal edzőjével balhézott, majd sört kért

Szokatlan időzítés: a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőkkel párhuzamosan rendezték a Premier League rangadóját. A Manchester City 3-1-re legyőzte az Arsenalt, és a tabella élére állt, habár a vesztett pontok tekintetében még mindig az Arsenal van kedvezőbb pozícióban. A mérkőzés főszereplője Kevin De Bruyne volt, aki gólt szerzett, gólpasszt adott, valamint összetűzésbe keveredett az ellenfél edzőjével és szurkolóival is.

Magyar Nemzet
2023. 02. 16. 7:44
Premier League - Arsenal v Manchester City
Kevin de Bruyne Mikel Arteta Fotó: Reuters/David Klein
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Manchester City nyerte a Premier League csúcsrangadóját: Pep Guardiola együttese 3-1-re nyert az Arsenal otthonában, ezzel a tabella élére állt. Igaz, a kép csalóka, ugyanis az egyaránt 51 ponttal rendelkező két csapat közül az Arsenal játszott eggyel kevesebb mérkőzést. A győzelemnek azonban így is kulcsszerepe lehet a bajnoki trófeáért folyó harcban.

A győztes mérkőzés főszereplője Kevin De Bruyne volt, aki gólt szerzett, majd gólpasszt adott Haalandnak. A City belga sztárja az Arsenal edzőjével, Mikel Artetával is összetűzésbe keveredett, miután a spanyol menedzser akadályozta De Bruyne-t a bedobás elvégzésében.

Arteta erről az incidensről nem beszélt a meccs után, azt viszont elítélte, hogy a hajrában lecserélt De Bruyne-t poharakkal dobálták meg a hazai szurkolók.

A belgát nem viselte meg túlságosan az eset, az Instagramon egyértelműsítette, hogy ő csak sört kért az Arsenal drukkereitől.

A feszült hangulatú rangadó végeztével a két csapat szakvezetője már higgadtan értékelt.

– Nagyon magas szinten kell teljesítenie annak, aki játékban fel akarja venni a versenyt a Manchester Cityvel. Mi ezt megtettük, de olyan hibákat követtünk el, amelyekkel tálcán kínáltuk a győzelmet az ellenfélnek – bosszankodott Arteta, akinek csapata a fantasztikus kezdés után legutóbbi három bajnokiján csak egy pontot szerzett.

A Manchester City szokatlan meccset játszott, mindössze harminchat százalékban birtokolta a labdát. Hasonlóan alacsony arányra még nem volt példa Premier League-meccsen, amióta Pep Guardiola 2016-ban leült a Manchester City kispadjára. A szakember változtatást is kért a szünetben.

– Az első félidőben az Arsenal játszott jobban. A szünetben kértem is a srácokat, hogy játsszanak többet a labdával, legyenek agresszívebbek, és a második játékrészben már mi voltunk a jobbak. Nem fogjuk mindig megnyerni a Premier League-et. Ebben a szezonban vagy a következőben el fogjuk veszíteni, de azért nem akarjuk könnyen adni a trónunkat – szögezte le Guardiola.

A Manchester City 3-1-es győzelmével tehát a tabella élére állt, ugyanakkor a csapatnál a klub ellen folyó vizsgálat miatt is aggódhatnak.

Borítókép: és Mikel Arteta (Fotó: Reuters/David Klein)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.