Az Ágyúsok bánkódhatnak, Haaland a tabella élére lőtte a Cityt

A Manchester City labdarúgócsapata nyerte az angol bajnokaspiránsok rangadóját, 3-1-re győzött az Arsenal vendégeként a Premier League 12. fordulóból szerdára halasztott mérkőzésén. A címvédő ezzel a tabella élére ugrott.

Magyar Nemzet
2023. 02. 15. 22:36
English Premier League - Arsenal London vs Manchester City
epa10469263 Erling Haaland of Manchester City celebrates after scoring his team's third goal during the English Premier League soccer match between Arsenal London and Manchester City in London, Britain, 15 February 2023. EPA/Daniel Hambury EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: Daniel Hambury
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Arsenalnak 2023 kezdetén hétpontos előnye volt a Manchester Cityvel szemben, de még február elején is az Ágyúsok voltak a lovon. Az elmúlt két bajnokiján azonban az idény meglepetéscsapata nyeretlen maradt, és a két klub szerdai erőfelmérője idejére már csak három pont volt a londoniak előnye, ami City-győzelemmel nullára olvadhatott volna. Az Arsenalnak ráadásul nem megy a világoskékek ellen, a Premier League-ben legutóbb 2015 decemberében sikerült legyőznie a riválist, azóta zsinórban tízszer kapott ki.

A szerdai mérkőzés első félidejében viszont játékban az Arsenal kerekedett a City fölé, gólt először mégis a City szerzett. hosszú kirúgása után és Tomijaszu Takeriho rohant a labdáért, a japán védő rövidre sikerült hazaadására csapott le, majd átemelte a tizenhatos vonalánál várakozó Aaron Ramsdale-t. (0-1)

A házigazda egy tizenegyessel egyenlített. Ederson kapus buktatta Eddie Nketiah-t, majd állt a labda mögé. A brazil kapus jelezte az angol szélsőnek, hogy a jobb sarkot válassza. Saka hallgatott rá, de Ederson a másik irányba vetődött, így 1-1-re módosult az állás.

A második félidőre felpörgött a Manchester City. Az első nagyobb veszélyhelyzetet még megúszta az Arsenal, mert úgy tűnt, hogy büntetőhöz jutnak a vendégek, de lesről indult mielőtt szabálytalankodtak volna ellene, úgyhogy a tizenegyes elmaradt. 

Gól viszont még született, kettő is, és mindkettőt Pep Guardiola gárdája szerezte egy-egy gyors támadás végén. Előbb Jack Grealish talált be a 72. percben, majd tíz perccel később Erling Haaland pecsételte meg az Arsenal sorsát. A Man. City 3-1-re nyert az Arsenal otthonában, és jobb gólkülönbségének köszönhetően a tabella első helyét is elorozta az Ágyúsoktól, akiknek azonban még van egy elmaradt meccsük.

Premier League, a 12. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Arsenal–Manchester City 1-3 (1-1)
gólszerző: Saka (42. – 11-esből), ill. De Bruyne (24.), Grealish (72.), Haaland (82.)

Borítókép: Erling Haaland ismét gólt szerzett (Fotó: EPA/Daniel Hambury)

 



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.