Guardiola: Szégyellem magam, mert butaságokat beszéltem

Pep Guardiola csapatával, az angol élvonalban szereplő Manchester Cityvel talán a legfontosabb bajnoki mérkőzésére készül az idényben, de ahelyett, hogy a katalán szakember sajtótájékoztatóján belecsapott volna a közepébe és az Arsenal elleni derbiről beszélt volna, előbb könnyített a lelkén.

Magyar Nemzet
2023. 02. 14. 18:03
Pep Guardiola
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola reacts during the English Premier League football match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, north west England, on January 14, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerdai Arsenal–Manchester City angol bajnoki mérkőzésnek (20.30, tv: Spíler 1) óriási jelentősége lesz, hiszen ha a vendégek győznek, pontszámban beérhetik a korábban utcahosszal vezető Ágyúsokat (a londoniaknak ugyanakkor egy meccset még ezen felül is pótolniuk kell). Gondolhatnánk, hogy most csak a találkozó jár Pep Guardiola fejében, de a City vezetőedzőjének mostanában sok összecsapást kell megvívnia a pályán kívül is, mivel a liga pénzügyi szabályainak megszegéséért a Premier League vizsgálat alá helyezte a manchesterieket.

Természetesen az ügy nyilvánosságra kerülése után a katalán tréner sem kerülhette el az erre vonatkozó kérdéseket, és az első sajtótájékoztatóján vehemensen védte a klubját, mondván, bízik az ártatlanságában. Ugyanakkor Guardiola egy ponton kissé elragadtatta magát, vagdalkozni kezdett, és azt mondta: – Lassan már azért is minket hibáztatnak, hogy Gerrard elcsúszott.

 

Az 52 éves edző arra utalt, hogy Steven Gerrard, a Liverpool akkori csapatkapitánya 2014 áprilisában egy mérkőzés során a saját térfelén elcsúszott, Demba Ba lecsapott a labdára, és ezzel megszerezte a Chelsea vezető gólját. A Kékek végül 2-0-ra győztek az Anfielden, s végül ez a baki is hozzájárult ahhoz, hogy a Liverpool kezéből kicsússzon a bajnoki cím, amelyet végül a Manchester City nyert meg.

Utólag Guardiola is felismerte, hogy nem volt szép ezzel viccelődni, így a kedden tartott, az Arsenal elleni mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóját azzal kezdte, hogy könnyített a lelkén.

– Bocsánatot kérek Steven Gerrardtól a felesleges és buta megjegyzésekért, amiket az előző sajtótájékoztatón mondtam róla – sajnálkozott a Manchester City menedzsere. – Tudja, hogy csodálom őt és mindazt, amit a pályafutása során elért, illetve azt, amit az országáért tett. Szégyellem magam azért, amit mondtam, mert nem ezt érdemelte. Továbbra is igaznak tartom, amit a csapatom védelmében mondtam az előző sajtótájékoztatón, de butaság volt Stevent is belevonni. Személyesen is elnézést kértem tőle, de mivel a nyilvánosság előtt sértegettem, ezért itt is bocsánatot kérek.

Borítókép: Pep Guardiola fogta a fejét a korábbi nyilatkozata miatt (Fotó: AFP/Oli Scarff)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.