„Úgysem lesznek bajnokok” – feldühítették az Arsenal-drukkereket

Egyre inkább érik a meglepetés a Premier League-ben, hiszen az Arsenal az elmúlt hétvégén rangadót nyerve, továbbra is magabiztos előnnyel vezeti a bajnokságot. Ennek ellenére a Manchester United legendás védője, Gary Neville nem hisz az ágyúsok sikerében.

Magyar Nemzet
2023. 01. 16. 15:04
Arsenal Saka
Arsenal's English midfielder Bukayo Saka is mobbed by teammates after scoring the team's second goal during the English Premier League football match between Arsenal and Liverpool at the Emirates Stadium in London on October 9, 2022. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Arsenal sorra veszi az akadályokat, a Premier League legutóbbi fordulójában a londoni rivális Tottenham otthonában nyert 2-0-ra, és Mikel Arteta csapata 18 forduló után 15 győzelemmel, csaknem az idény felénél járva nyolcpontos előnnyel előzi meg a második helyezett, címvédő Manchester Cityt.

Az Arsenal 2004 óta nem volt angol bajnok, sőt az utóbbi években már a Bajnokok Ligája mezőnyéből is kiszorult, a 2016–2017-es idény óta nem szerepelt a legrangosabb európai kupában sem. Nem csoda, hogy sokan még most is hitetlenkedve szemlélik a csapat mostani remek szereplését, és Gary Neville is közéjük tartozik. A Manchester United korábbi 85-szörös angol válogatott védője szerint az Arsenal a végén még a második helyről is lecsúszik majd.

– Nem fogja megnyerni a bajnokságot az Arsenal – jelentette ki könyörtelenül Neville, akit a Daily Mail idézett. – A Manchester City lesz a bajnok, és a Manchester United a második. Tudom, hogy ezzel feldühítem az Arsenal-szurkolókat…

Gary Neville a jóslata után magyarázatot is adott a szavaira: – Jobban szeretném, ha az Arsenal lenne a bajnok, mint a City, mert az szenzációs lenne a Premier League szemszögéből. A City az elmúlt években, eltekintve a Liverpooltól, leuralta a bajnokságot, amelynek jót tenne, ha az Arsenal sikerrel járna. De a realitás az, hogy a City egy ponton elkapja a fonalat. És amikor ezt megteszi, még kétszer játszik majd az Arsenallal. Ha beindul, a City játéka gördülékenyebb lesz, a védelem meg erősebb, mint eddig visszatérésével, akkor szerintem meg fogja nyerni a bajnokságot. Az Arsenal számára lesz még egy nagyon nehéz időszak ebben az idényben. Hogy ilyen eredményesen csinálja végig a bajnokságot? Nem hiszem, hogy ez lehetséges.

Gary Neville szerint az Arsenal edzője, Mikel Arteta egyébként nagyszerű munkát végez, remek a csapat játéka, de neki és az összes feltörekvő edzőnek borzasztó nehéz dolga van, ha be akar törni az elit menedzserek közé, mint amilyen Pep Guardiola, Jürgen Klopp, Antonio Conte, José Mourinho vagy Carlo Ancelotti.

– Ha Arteta megnyeri a bajnokságot, akkor belép ebbe a klubba, de ahhoz szüksége van a trófeára – erősítette meg Neville.

Borítókép: Az Arsenal nagy sikerre hajt a Premier League-ben (Fotó: AFP/Adrian Dennis )

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.