Egyperces gyászszünettel kezdődnek a kupameccsek a földrengés áldozataira emlékezve

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hétfőn bejelentette, hogy egyperces gyászszünettel kezdődnek majd az e heti európai kupamérkőzések a Törökországot és Szíriát sújtó földrengések áldozatainak tiszteletére.

Magyar Nemzet
2023. 02. 13. 16:06
Focipálya, futballpálya Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában és a Konferencialigában is egyperces néma tiszteletadással adóznak a résztvevők a földrengés áldozatai előtt, közben a „veletek vagyunk” felirat fog megjelenni a kivetítőkön arab és török nyelven. A szervezet továbbá engedélyezi a játékosoknak és a játékvezetőknek, hogy fekete karszalaggal lépjenek pályára.

Az UEFA a múlt héten megerősítette, hogy 

150 ezer eurót (58,2 millió forintot) adományoz a Török Labdarúgó-szövetségnek és további 50 ezer eurót (19,4 millió forintot) egy török segélyszervezetnek.

A 7,8-es erősségű földrengésben és utórengésekben érintett Gaziantep és Hatayspor csapata visszalépett a török bajnokság legfelső osztályától, amelyben így 17 csapat maradt. Utóbbi klub múlt héten cáfolta azt a hírt, miszerint Christian Atsut, ghánai válogatott játékosát megtalálták volna a törmelékek alatt, így továbbra is eltűntként tartják számon.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.