időjárás 27°C Mihály 2023. szeptember 29.
logo

Egyperces gyászszünettel kezdődnek a kupameccsek a földrengés áldozataira emlékezve

Magyar Nemzet
2023.02.13. 16:06 2023.02.13. 17:14
Egyperces gyászszünettel kezdődnek a kupameccsek a földrengés áldozataira emlékezve

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hétfőn bejelentette, hogy egyperces gyászszünettel kezdődnek majd az e heti európai kupamérkőzések a Törökországot és Szíriát sújtó földrengések áldozatainak tiszteletére.

A Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában és a Konferencialigában is egyperces néma tiszteletadással adóznak a résztvevők a földrengés áldozatai előtt, közben a „veletek vagyunk” felirat fog megjelenni a kivetítőkön arab és török nyelven. A szervezet továbbá engedélyezi a játékosoknak és a játékvezetőknek, hogy fekete karszalaggal lépjenek pályára.

Az UEFA a múlt héten megerősítette, hogy 

150 ezer eurót (58,2 millió forintot) adományoz a Török Labdarúgó-szövetségnek és további 50 ezer eurót (19,4 millió forintot) egy török segélyszervezetnek.

A 7,8-es erősségű földrengésben és utórengésekben érintett Gaziantep és Hatayspor csapata visszalépett a török bajnokság legfelső osztályától, amelyben így 17 csapat maradt. Utóbbi klub múlt héten cáfolta azt a hírt, miszerint Christian Atsut, ghánai válogatott játékosát megtalálták volna a törmelékek alatt, így továbbra is eltűntként tartják számon.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.