Elbánt az őt megütő huligánnal a Sevilla korábbi újpesti kapusa + videó

Olyat már sokszor láttunk, hogy egy felhevült drukker a meccs közben berohan a pályára, no de olyat, hogy megüti az ellenfél kapusát, aki azonban ártalmatlanná teszi – ez a labdarúgó Európa-liga históriájában minden bizonnyal kuriózum. Csütörtökön a PSV Eindhoven–Sevilla nyolcaddöntő visszavágóján esett meg, s a Sevilla korábbi újpesti, szerb hálóőre, Marko Dmitrovics megmutatta, hogy nem érdemes vele kötekedni.

Magyar Nemzet
2023. 02. 24. 6:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-liga nyolcaddöntőjében a Sevilla az első mérkőzésen hazai pályán 3-0-ra verte a PSV Eindhovent, s ugyan csütörtökön a visszavágón 2-0-ra kapott ki, a hollandoknak nem volt esélyük az egyenlítésre, a második góljuk már későn jött, a 94. percben. A végjátékban, 1-0-nál az egyik hazai drukkernél el is szakadt a cérna, berohant a pályára, és megütötte a Sevilla kapusát.  A 31 éves, 194 centi magas szerb Marko Dmitrovics – aki 2013 és 2015 között az NB I-ben tizenkét bajnoki meccsen az Újpest kapuját védte – azonban földre vitte, és ott tartotta a helyi huligánt, amíg meg nem érkezett a segítség.  

– Meglepődtem, de ha valaki rám ront, akkor megvédem magam. Meglökött és meg is akart ütni, úgyhogy levittem a földre – mondta Dmitrovics, mintha mi sem történt volna. Az a balegyenes, ami amúgy eltalálta, ezek szerint neki nem is volt ütés, csak simogatás. Szerbiában kemény legények születnek.

A nem hétköznapi jelenet képei:

Azt is mondhatjuk, hogy a kapus ipponnal győzött:

Ez pedig egy videó az esetről a nézőtérről:

– Elképzelhetetlen, hogy valaki nézőként megtámadjon egy játékost. Sajnálatos, hogy ilyesmiről kell beszélnünk – mondta a PSV vezetőedzője, a korábbi kiváló támadó, Ruud van Nistelrooy.

Marcel Brands, a hazaiak igazgatója azt mondta: az elkövetőt elszállította a rendőrség, s ha rajta múlik, örökre kitiltják a stadionból. A PSV súlyos büntetésre számíthat az európai szövetségtől.

Borítókép: Marko Dmitrovicsot kemény fából faragták (Forrás: Twitter/PFC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.