Elkapták a Fradi–Újpest meccs előtti verekedés szervezőjét

Megalapozott gyanú szerint a 28 éves férfi üzenetküldő alkalmazásokon keresztül szervezkedett, és részt is vett az összecsapásban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 07. 12:15
null
Budapest, 2023. február 5. Ferencvárosi szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott Ferencvárosi TC-Újpest FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2023. február 5-én. Ferencvárosi TC - Újpest FC 3-1. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség őrizetbe vette a vasárnapi Ferencváros–Újpest labdarúgó-mérkőzés előtt kitört tömegverekedés szervezőjét és egyik résztvevőjét – tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A IX. kerületi rendőrkapitányságon eddig 14 gyanúsítottat hallgattak ki, két férfit őrizetbe vettek.

A mérkőzés előtt, fél öt körül a két csapat szurkolótáborából több tucat ember verekedett össze egy Üllői úti parkolóban. Az összecsapásban egy ember súlyos, többen pedig könnyű sérüléseket szenvedtek.

A verekedésnek a rendőrök perceken belül véget vetettek. Elfogtak tizenhárom embert, a többiek elfutottak.

A BRFK csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt indított eljárást. Az előállított férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki. Egy erőszakos bűncselekmény miatt korábban elítélt, mellékbüntetésként sportrendezvények látogatásától eltiltott 27 éves férfit őrizetbe vettek.

A nyomozók elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit, és mobiltelefonokat foglaltak le. A beszerzett adatok alapján kedden este 

IV. kerületi lakásában elfogtak egy 28 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint üzenetküldő alkalmazásokon keresztül szervezte a verekedést, és részt is vett benne.

Az erőszakos bűncselekmény miatt korábban büntetett férfi nem tett vallomást.

Borítókép: ferencvárosi szurkolók az FTC–Újpest mérkőzésen (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.