„Ez bunkó dolog volt!” – bosnyák petárda és égő kabát a magyar táborban

Amint arról beszámoltunk, férfikosárlabda-válogatottunk vasárnap utolsó világbajnoki selejtezőjén 87-77-re legyőzte a bosnyákokat. A szombathelyi találkozón az egyik vendégdrukker görögtűz-petárdát dobott a magyar szektorba, ahol kigyulladt az egyik hazai szurkoló kabátja! A többi vendégszurkoló összedobta a pénzt a károsultnak egy új kabátra.

Magyar Nemzet
2023. 02. 27. 6:58
null
Férfi kosárlabda vb-selejtező – Magyarország-Bosznia-Hercegovina Fotó: Katona Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az incidens a második negyedben történt, 42-33-as magyar vezetésnél. Az M4 Sporton a találkozót közvetítő Knézy Jenő az élő adásban így számolt be a történtekről:

– A bosnyák táborból valaki bedobott egy petárdát a nézők közé, a magyar szurkolók közé. Ez nem túl elegáns gesztus, föl is pattantak hirtelen, pont egy olyan szektorban, ahol rengeteg gyerek van. Azon túl, hogy erre semmi szükség, ez egy kifejezetten bunkó dolog volt a bosnyákoktól. Bedobálni egy petárdát a gyerekek közé… Kosárlabdapályán ez meglehetősen ritka.

A petárda érthetően pánikot okozott a szektorban, főleg azért, mert az egyik magyar szurkoló, egy nő kabátja rövid időre kigyulladt. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

A találkozó technikai szünet után folytatódott. Amíg állt a játék, a bosnyák szurkolók maguk között gyűjtést rendeztek, hogy megtérítsék a pórul járt hölgy kárát.

A vasárnapi mérkőzést a magyar válogatott 87-77-re megnyerte, de nem jutott ki a nyár végén a Fülöp-szigeteken, Indonéziában és Japánban rendezendő világbajnokságra.

Borítókép: magyar szurkolók csoportja a vb-selejtezőn (Fotó: MTI/Katona Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.