időjárás -2°C Gedeon , Johanna 2023. március 28.
logo

Győri kapuskérdés: egy lépéssel közelebb a megoldáshoz

Magyar Nemzet
2023.02.08. 11:02
Győri kapuskérdés: egy lépéssel közelebb a megoldáshoz

Silje Solberg hiányában kapusra van szüksége az ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO kézilabdacsapatának. Korábban megírtuk, hogy Amandine Leynaud lehet a megoldás a győri kapuskérdésre, és ez már hivatalosnak is tekinthető. A tavaly nyáron visszavonult Amandine Leyanud új igazolásnak van feltüntetve a kézilabda-szövetség adatbázisában.

A női kézilabda NB I címvédője ma Budaörsön vendégszerepel. A klub kommunikációs felületein elsősorban a sportszakmai kérdések kerülnek előtérbe, a kapuskérdéssel egyelőre nem foglalkozik a Győri Audi ETO KC. Korábban megírtuk, hogy az elmúlt két meccsen nem szerepelt Silje Solberg a jövőben sem áll Ambros Martín rendelkezésére, erre utalhatott több érdekes momentum. Például az, hogy a klub korábbi BL-győztes kapusa, Amandine Leynaud a Győri ETO Kft. ügyvezetőjével, Endrődi Péterrel beszélgetett a török Kastamonu elleni, idegenbeli Bajnokok Ligája-csoportmeccs alatt.  

A kapcsolat immár hivatalos a felek között: a Magyar Kézilabda-szövetség adatbázisában Leynaud február 7-től az ETO új játékosaként van feltüntetve. A 36 éves kapus, aki a visszavonulása után a francia válogatott stábtagjaként tevékenykedett, érvényes játékengedéllyel rendelkezik. Leynaud tehát visszatér Győrbe. 

Borítókép: Amandine Leynaud visszatér Győrbe (Fotó: MTI) 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.