Hosszabbításos vereség az A csoportos mumustól Bolzanóban

A magyar férfi-jégkorongválogatott 1-1-es rendes játékidő és hosszabbítás után, büntetőkkel 2-1-re kikapott Szlovéniától a bolzanói felkészülési tornán. Ezzel eldőlt, hogy a mieink Szlovénia és Olaszország mögött, a Koreai Köztársaság előtt a harmadik helyen végeznek. Biztató, hogy a szintén az elithez tartozó szlovénekkel felvették a versenyt, de nem is vitás, a májusi A csoportos világbajnokságig még fejlődni kell.

Magyar Nemzet
2023. 02. 11. 15:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott első mérkőzésén, csütörtökön 4-1-re legyőzte a Koreai Köztársaságot, majd a másodikon, pénteken 3-0-ra kikapott a házigazda Olaszországtól. A harmadik meccsen az örök mumus, Szlovénia következett.

Az alapján, hogy az első napon a szlovének legyőzték az olaszokat, nem a mieink voltak a találkozó esélyesei. Kevin Constantine, a mieink amerikai szövetségi kapitánya ezúttal is kísérletezett, megkeverte a sorokat. A magyar válogatott hat sornyi játékossal, köztük fiatal tehetségekkel érkezett a tornára, így volt lehetőség a variációkra, ezúttal kimaradt a fehérvári játékosok többsége, s a csapat megállta a helyét. A gól nélküli első két harmad után a szlovénok szereztek vezetést, ám öt perc múlva, az 50. percben Hadobás Zétény és Sofron István passzából Vincze Péter emberelőnyben egyenlített. Ez volt az első, sőt az egyetlen gól, amit a szlovének kaptak a tornán. A rendes játékidőben már nem változott az állás, a hirtelen halál sem hozott gólt, a büntetőkben pedig a szlovénok voltak jobbak. A rutinos Ziga Pance mattolta Bálizs Bencét, a 34 éves csatár az évek során már sokszor tört borsot a mieink orra alá.

A torna végeredménye: 1. Szlovénia 7 pont, 2. Olaszország 7, 3. Magyarország 4, 4. Koreai Köztársaság 0.

Borítókép: A szlovének ellen általában nem megy a mieinknek (Fotó: Vörös Dávid/MJSZ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.