Nem kér többet a válogatottságból az MU világbajnok védője

Nem szerepel többet a francia labdarúgó-válogatottban Raphaël Varane, a Manchester United világbajnok hátvédje. A 29 éves Varane ma jelentette be a döntését.

Magyar Nemzet
2023. 02. 02. 14:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Raphaël Varane az Instagram-oldalán tudatta a döntését:

„Egy évtizeden keresztül képviselhettem nagyszerű nemzetünket a válogatottban és ez életem egyik legnagyobb büszkesége. Minden alkalommal büszkévé tett, amikor a kék mezünket felhúzhattam. Ugyanakkor hónapok gondolkodása után úgy érzem, ez a megfelelő időpont számomra arra, hogy bejelentsem, befejezem a válogatottban a szereplést. Nagyon fognak hiányozni a válogatottal elért sikerek, de eljött az ideje a generációváltásnak. Egy csapat igen tehetséges játékos készen áll a bizonyításra és megérdemli az esélyt” – írta Varane, és több fotót is megosztott, az egyiken 2018-ban a vb-trófeát tartja.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

(@raphaelvarane) által megosztott bejegyzés

Majd egy összeállítást is posztolt a válogatottban eltöltött pályafutásáról.

Varane 2013 óta szerepelt a francia válogatottban

Hugo Lloris és Steve Mandanda után így újabb 2018-as világbajnok hagyta el a francia válogatottat. A 29 éves Varane 2013-ban mutatkozott be és összesen 93-szor szerepelt a nemzeti csapatban, mellyel 2018-ban világbajnokságot nyert, a tavalyi katari vb-n pedig a fináléig menetelt a francia együttes, és ott a tizenegyespárbaj végén maradt alul Argentínával szemben.

Raphaël Varane 2010–11 között  Franciaországban a Lens csapatában játszott, 2011 és  2021 között a Real Madridot erősítette, 2021 nyarán lett a Manchester United játékosa, és augusztus 29-én gólpasszal debütált a Wolverhampton Wanderers elleni, 1-0-ra megnyert meccsen. A Real Madriddal négyszer nyert Bajnokok Ligáját (2014, 2016, 2017, 2018), s három spanyol bajnoki címet szerzett (2012, 2017, 2020).

De még lehetne tovább sorolni a trófeáit:

Borítókép: Raphaël Varane sok nagy sikert megélt a francia válogatottal is (Forrás: Instagarm/raphaelvarane)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.