Sainz halálhírét keltette a Ferrari, a pilóta nem hagyta szó nélkül

Bakot lőtt a Formula–1-es Ferrari istálló az Instagram-oldalán: az olaszok egy képet tettek közzé, amely azt a látszatot keltette, mintha meghalt volna az egyik pilótájuk, Carlos Sainz. A spanyol versenyző sem hagyta szó nélkül a történteket.

Magyar Nemzet
2023. 02. 28. 18:40
F1 Pre Season Tests Bahrain 2023 Carlos Sainz
Carlos Sainz of Spain, Scuderia Ferrari, portrait during the Formula 1 pre-season tests of the 2023 FIA Formula One World Championship from February 23th to 25th, 2023 on the Bahrain International Circuit, in Sakhir, Bahrain. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken a szabadedzésekkel megkezdődik a Formula–1 2023-as szezonja. Ennek apropóján természetesen minden istálló elárasztja a közösségi médiát a pilótapárosáról, illetve az idei autójáról készült fényképekkel, ám a Ferrari a hétfőn közzétett egyik posztjával alaposan mellélőtt. Az első fénykép az olaszok versenyzőjét, Carlos Sainzt ábrázolja, aki éppen a járgánya előtt ücsörög. Ezzel még nem is lenne baj, de a grafikusok fekete-fehérré varázsolták a fotót, ezzel pedig azt a látszatot keltették, mintha a pilóta elhunyt volna, és a csapat e formában emlékezett volna meg róla.

A posztot elözönlötték a szurkolói kommentek, amelyek szinte egytől egyig arról szóltak, hogy a rajongók bedőltek a látszatnak, és ezért arra kérték a Ferrarit, hogy soha többé ne tegyenek közzé fekete-fehér fényképeket.

Maga Sainz is reagált a történtekre:

Azt hittem, hogy ez egy rólam készült, nyugodjon békében jellegű poszt. Pedig még itt vagyok! 

– nyugtatott meg mindenkit a spanyol versenyző.

Borítókép: Carlos Sainz a bahreini kollektív teszten (Fotó: AFP/Nurphoto/Gongora)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.