Szoboszlai Dominik egy kérdésre nem akart válaszolni a magyar újságírónak

Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig középpályása a Bajnokok Ligája nyolcaddöntéjében a Manchester City ellen elért hazai döntetlen (1-1) után a csapat gyenge kezdésének okairól, Erling Haaland semlegesítéséről és a visszavágóról is beszélt a Nemzeti Sport helyszíni tudósítójának adott interjújában. Szoboszlai az egyik kérdésre azonban úgy reagált, hogy arra nem válaszolhat.

Magyar Nemzet
2023. 02. 24. 7:42
null
FBL-EUR-C1-LEIPZIG-MAN CITY Fotó: RONNY HARTMANN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az első félidőben az történt, amire számítottunk: a City birtokolta a labdát, próbálta széthúzni a védelmünket. Sokat nem tudtunk tenni ellene, de tartottuk magunkat, nem engedtünk sok helyzetet az ellenfélnek, igaz, így is megszerezte a vezetést. Nem tudom, mi történt a gólnál, hogyan jutott át Josko Gvardiolon a labda, viszont attól függetlenül, hogy hátrányba kerültünk, úgy éreztem, egyben voltunk. A második félidőre aztán úgy jöttünk ki, ahogy az elsőre is kellett volna. Többet volt nálunk a labda, veszélyesebben játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki, és gólt szereztünk – nyilatkozta

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik és Josko Gvardiol. Forrás: Twitter/RB Leipzig

A találkozó első félidejében a Manchester City hetvennégy százalékban birtokolta a labdát, Szoboszlai pedig elmondta, szerinte ez miért alakult így:

– Tény, hogy a focit labdával játsszák, és utálom, ha folyamatosan futni kell utána, de néha muszáj. Tudtuk, hogy ezen a mérkőzésen ez vár ránk, a hibát ott követtük el, hogy az első félidőben túlságosan hátrahúzódva védekeztünk. Adva volt tehát a megoldás: feljebb kellett húzódni, ahogy a második félidőben meg is tettük, de mindig tanulunk a hibáinkból, ebből a mérkőzésből is levonjuk a megfelelő következtetéseket.

Szoboszlai nem árulta el, de Rose igen

A második félidőre megváltozott a játék képe, így adódott a kérdés: mit mondott a szünetben Marco Rose, amivel sikerült felpörgetnie a csapatot? Erre azonban Szoboszlai fura választ adott: – Azt nem árulhatom el pontosan, de… Azt kérte, kapjuk össze magunkat, mert nem edzőmeccsről van szó, hanem a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéről.

Ám mégsem maradt titok, mi is hangzott el pontosan az öltözőben, mert Marco Rose vezetőedző elárulta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

– Előbb halkan beszéltem, aztán hangosabban, majd megint halkan, végül kieresztettem a hangomat. Az első félidőben nem volt játékunk, nem Bajnokok Ligájában szereplő csapathoz méltón teljesítettünk. Huszonhat százalék labdabirtoklás a Manchester City ellen nem elég. Nem volt bennünk átütőerő, teljesen passzívak voltunk. A szünet után ez szerencsére megváltozott, jobb későn, mint soha. Mindenki láthatta, hogy ha nálunk van a labda, teljesen más csapat vagyunk, amely képes bármilyen szintű ellenfélnek problémát okozni. A döntetlen egyáltalán nem rossz eredmény, nagy reményekkel utazunk Manchesterbe. A legfontosabb feladat, hogy még egyszer megmutassuk: tudunk futballozni.

A Szoboszlai Dominikkel készült teljes interjú ITT olvasható el.

Borítókép: Szoboszlai Dominik és szeme is a labdán (Fotó: AFP/Ronny Hartmann)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.