Tom Brady újra visszavonult, azt állítja, véglegesen

Tom Brady rövid videóban bejelentette a visszavonulását. A hét aranygyűrűjével az NFL történetének legeredményesebb játékosának számító irányító videóját ugyanakkor némi szkepticizmus fogadja, miután a tavalyi idény után egyszer már visszavonult.

2023. 02. 01. 15:07
NFC Wild Card Playoffs - Dallas Cowboys v Tampa Bay Buccaneers
TAMPA, FLORIDA - JANUARY 16: Tom Brady #12 of the Tampa Bay Buccaneers reacts after a touchdown against the Dallas Cowboys during the third quarter in the NFC Wild Card playoff game at Raymond James Stadium on January 16, 2023 in Tampa, Florida. Julio Aguilar/Getty Images/AFP (Photo by Julio Aguilar / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP/Julio Aguilar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

negyvenöt évesen bejelentette a visszavonulását. Nem lenne ebben semmi meglepő, az irányító páratlan karriert tudhat magáénak, egyedüli amerikafutballistaként hétszer is megnyerte a Super Bowlt – hatszor a New England Patriots, egyszer a Tampa Bay Buccaneers színeiben. Az NFL történetének legeredményesebb játékosa még a legutóbbi, 2022-es szezonban is bejutott csapatával a rájátszásba, ugyanakkor a játéka már nem volt azon a szinten, mint pályafutása csúcsán.

Brady visszavonulásról szóló videójának azonban az a pikantériája, hogy egy éve ugyanezt már eljátszotta, akkor hosszú esszében jelentette be visszavonulását.

A mostani rövid videóban öniróniával utal is az akkori bejelentésre, olyan szerinte mindenkinek csak egyszer jár, ezért választott most egyszerű videót.

Brady tavaly másfél hónap után gondolta meg magát, s tért vissza még egy évre a ligába. Akkor a visszavonulást azzal indokolta, hogy a családjával akar több időt tölteni, s miután meggondolta magát, néhány hónappal később elvált feleségétől, Gisele Bündchen brazil modelltől.

Fontos különbség a tavalyi bejelentéshez képest, hogy Brady akkor élő szerződésből lépett volna ki, a Tampa Bay Buccaneersszel viszont a 2022-es, a csapat számára a rájátszás első körében véget ért idénnyel lejárt a kontraktusa.

De nem Brady lenne az első NFL-játékos, aki két bejelentett visszavonulás után is meggondolja magát.

Borítókép: Tom Brady (Fotó: Getty Images via AFP/Julio Aguilar )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.