időjárás 12°C Emánuel 2023. március 26.
logo

A magyar válogatott futballista egy hároméves kisfiú életéért küzd

Magyar Nemzet
2023.03.18. 07:51 2023.03.18. 08:20
A magyar válogatott futballista egy hároméves kisfiú életéért küzd

Willi Orbán nemrég maga is őssejtdonor volt, amivel megmentette egy ember életét, és most folytatja nemes harcát. Egy vérrákban szenvedő hároméves kisfiút látogatott meg, akinek szintén donorra van szüksége. A Lipcse és a magyar válogatott alapembere az argentin világbajnok, Paulo Dybala üzenetét is célba juttatta.

Egyetlen meccset hagyott ki ebben az idényben Willi Orbán a Bundesligában, azt pedig különleges okból. Február 11-én azért nem lépett pályára a Lipcse színeiben az Union Berlin ellen, mert három nappal korábban a csontvelőjéből őssejtet adományozott, amivel vélhetően megmentette egy embertársa életét. Orbán most egy hároméves, vérrákban szenvedő kisfiúval és a családjával találkozott, akinek hasonló adományra lenne szüksége, miközben elmesélte a saját élményeit.

Willi Orbán már adományozott őssejtet. Fotó: Instagram/williorban4

A magyar válogatott futballista elmondta, hogy reggel nyolckor kellett megjelennie a beavatkozás miatt, amely nem járt különösebb kellemetlenséggel.

– Két tűt szúrtak a karjaimba, amin keresztül vért vettek. Ez egy speciális gépbe került, hogy kiszűrjék a vértesteket. Nem éreztem nagy változásokat a testemben, teljesen ártalmatlan beavatkozás volt, igen hamar jelentkezhettem edzeni is újra. Egy meccset ugyan ki kellett hagynom, de ez nem volt probléma – fogalmazott Orbán a 433 nevű oldal Instagram-videójában, amely a látogatásról készült.

A beteg kisfiú, Taio és családja nem laknak messze a Lipcse edzőközpontjától, Orbán az otthonukban látogatta meg őket, és ajándékokat is vitt magával. A legnagyobb meglepetést az a videóüzenet szerezte, amelyet a védő a telefonján mutatott meg Taiónak – ezt az AS Roma argentin világbajnok csatára, Paulo Dybala küldte Orbánon keresztül.

Orbán és Dybala mindketten tagjai a Common Goals nevű futballközösségnek, amely szociális segítséget nyújt a rászorulóknak, tavaly márciusban például közösen kampányoltak az ukrajnai háború áldozatainak megsegítése érdekében.

A Lipcse magyar csapatkapitánya 2017 óta van kapcsolatban a DKMS nevű szervezettel, amelynek a segítségével nemrég őssejtdonorrá vált, és a donorra régóta váró Taio történetéről is tőlük hallott először.

– A kisfiú hároméves, és a vérrák egy ritka fajtájával kell küzdenie – mondta Orbán. – Fontos, hogy minél több ember regisztráljon, így a kis Taiónak is nagyobb eséllyel találhatunk megfelelő donort. Úgy tudom, hogy tízből nyolc betegnek találnak donort, kettőnek viszont nem, pedig több milliárd ember él a Földön. Sokan még nem regisztráltak donornak, ezért próbálok mindenkit meggyőzni, hogy tegye meg.

Taio édesapja már regisztrált, de ő sajnos nem megfelelő donor a kisfia számára. Willi Orbán segítségével remélhetőleg mihamarabb megtalálják a hároméves fiú megmentőjét.

Borítókép: Willi Orbán itt Erling Haaland ellen küzd a BL-ben, de a pályán kívül is fontos csatákat vív (Fotó: MTI/AP/PA/Nick Potts)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.