Újabb népünnepélyre készül a DVSC, forróbbra, mint a Fradi-meccs

Egy hét után újabb rangadóra készül a DVSC. Ez csakis úgy lehetséges, hogy immár a Loki is az élmezőnyhöz tartozik a labdarúgó NB I-ben. A dobogóra egy hete, a Kisvárda elleni idegenbeli sikerrel felkapaszkodott Debrecen szombaton a második Kecskemétet fogadja. Nem csak a születésnap apropóján készül népünnepélyre a DVSC.

Magyar Nemzet
2023. 03. 18. 6:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még Sztanyiszlav is a hangulat hatása alá került három hete a Nagyerdei Stadionban, amikor a DVSC szinte telt ház, tizenhárom ezer néző előtt fogadta a Ferencvárost. A helyi előkészületek alapján nem lenne meglepő, ha szombaton a Kecskemét elleni bajnokin is megtelne a stadion. Több ok is kínálkozik erre:

  1. A Loki március 12-én ünnepelte fennállásának százhuszonegyedik évfordulóját, ám az idegenbeli meccs miatt hazai pályán csak most nyílik alkalom az ünnepségre. A klub ennek megfelelően 121 szelet tortával kedveskedik majd a drukkereknek
  2. Egy hete Kisvárdán rangadót nyert a Loki, és a bajnokság során először felkapaszkodott a dobogóra.
  3. S hát végre beköszöntött az igazi tavasz, szép, napsütéses időjárás várható szombat délután, ami sokakat kicsalogathat a Nagyerdőbe.

A DVSC tulajdonosát is meglepi a jó szereplés

Ike Thierry Zaengel, a klub francia tulajdonosa, aki tavaly nyáron szállt be a DVSC finanszírozásába, hét közben a Haon.hu-nak adott interjúban elárulta, ő maga sem számított ilyen jó szereplésre.

– Remek érzés, hogy most a harmadik helyen állunk, de tudjuk, milyen a foci, néha nyerünk, néha veszítünk. Az első évben nem azon van a hangsúly, hogy folyamatosan győzni kell, a lényeg a változáson van, hogy a csapat igazi sportklubbá váljon – jegyezte meg. Hozzátette, szépen lassan át kell alakulnia a mentalitásnak, a látásmódnak minden szegmensben, a marketinget és a médiát is ideértve. – Ez nem csak arról szól, hogy kimegyünk a pályára és focizunk, sokkal több összetevőből épül fel egy igazi klub. Mindenkinek, nekem is tanulnunk kell azért, hogy a DVSC minél sikeresebben működjön.

 

A DVSC egyre jobb eredményeiben természetesen kulcsszerepet jászik aki igazi vezéregyénisége a csapatnak, Ferenczi János hétről hétre kiemelkedően teljesít, nem véletlenül kapott meghívót a válogatottba Marco Rossitól, nyilván nagy erősítés továbbá, hogy Varga Kevin hazatért Törökországból, a macedón válogatott Dorian Babunszki pedig termeli a gólokat, már tíz találatnál jár, amivel a 17 gólos Varga Barnabás, valamint a két 11 gólos FTC-játékos, Adam Traoré és Ryan Mmaee mögött a kispesti Nenad Lukiccsal holtversenyben a negyedik az NB I góllövőlistáján.

Ike Thierry Zaengel érthetően még Szrdjan Blagojevics vezetőedző szerepét emelte ki.

– Mindenki láthatja, hogy egy teljesen „másik világba” kerültünk, amióta ő megérkezett. Az én megítélésem szerint neki van a legjobb elképzelése a futballról az egész bajnokságban – méltatta a tulajdonos a szerb szakembert.

Egyedül amiatt érheti kifogás a Lokit, hogy a csapat több mint felét rendre külföldiek alkotják, miközben Ike Thierry Zaengel is azt hangoztatja, hosszú távon az akadémiáról kikerül játékosokra szeretnék építeni az együttest.

A Kecskemét ellen ismét nagy próba, sőt rangadó vár a Debrecenre, hiszen a harmadik helyezett fogadja a másodikat.

– Egy csapatot sem szabad alábecsülni, főleg nem a Kecskemétet. Tisztelem őket, hiszen nemcsak feljutottak az NB I-be, hanem az egész szezon alatt stabilan ott állnak a dobogón, ami teljesen elképesztő. Látszik, hogy van önbizalma a kecskemétieknek, nagyon jól és eredményesen játszanak, hiszen ez idáig összesen két meccsen szenvedtek vereséget. Gratulálok az eddigi eredményeikhez, nem meglepő, hogy a második helyet foglalják el jelenleg a tabellán – dicsérte a Kecskemétet Szrdjan Blagojevics a DVSC honlapjának nyilatkozva, majd rátért a saját csapatára.

Természetesen kiemelte, hogy jó a hangulat a kisvárdai győzelem után, s fontosnak tartja, hogy az elmúlt hetekben nehéz meccseken – sorrendben a Puskás Akadémia, a Ferencváros, az Újpest és a Kisvárda ellen – összességében megfelelő eredménnyel jutott túl a Loki. A válogatott szereplése miatt a hét végi mérkőzés után két hét szünet következik, Blagojevics persze szeretné jól, győzelemmel zárni ezt az etapot.

Mire megy a Kecskemét Vágó és Zeke nélkül?

A Kecskemét vezetőedzője, Szabó István dolgát az nehezíti meg, hogy az előző fordulóban, a Vasas ellen Zeke Márió és Tóth Barna is begyűjtötte az ötödik sárga lapjár, így egyikük sem játszhat Debrecenben. Másfelől viszont nagyon jó formában van a Kecskemét, kilenc forduló óta veretlen, s négy döntetlen után a legutóbbi két meccsét megnyerte.

Az idény korábbi két, egymás elleni mérkőzése egyaránt döntetlennel végződött.

– Sokszor elmondtam már a szezon során, hogy minden csapatnak vannak visszatérő problémái eltiltások, sérülések, betegségek miatt, így nekünk is, ez benne van a profi futballban, amit tudomásul is veszünk, nem is tehetünk mást. Megfelelő létszámú a játékoskeretünk, így most is azon dolgozunk, hogy megnehezítsük hazai pályán a Debrecen dolgát – mondta Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője az eltiltottakra utalva a klub honlapjának. Majd udvariasan dicsérte a Debrecent és méltatta kollégája, Szrdjan Blagojevics munkáját.

– Sok beadás jellemzi a játékukat, rendkívül offenzívek, szinte a Pakshoz tudom hasonlítani őket ilyen szempontból. Babunszki személyében van egy gólerős befejezőjük, de a többi támadó is életveszélyes. Kulcskérdés, hogyan tudjuk őket semlegesíteni, illetve hogyan tudunk átmenni támadásba. Hazai pályán a Debrecen az esélyesebb, de szeretnénk meglepetést okozni, így pontot, pontokat elhozni – tette hozzá Szabó István.

Bemutatkozik Bartosz Grzelak a Vidi élén

Kiesési rangadót vív egymással szombaton a Fehérvár és a Honvéd. A vendég kispestiek megnyerték a legutóbbi két mérkőzésüket, így kicsit fellélegezhetnek, a Vidi pedig edzőváltáson esett át. Bartosz Grzelak a Nemzeti Sportnak nyilatkozva úgy fogalmazott, alig várja már, hogy szombat este legyen és megkezdődjön a Honvéd elleni meccs, s támogatást kér a kiábrándult szurkolóktól.

 

– A szurkolókkal még nem találkoztam, nagyon várom a szombati mérkőzést. Arra kérem a drukkereket, hogy próbáljanak meg előretekinteni. Arra a feladatra kell fókuszálni, ami előttünk van. Kérném, hogy a szurkolók segítsék a csapatot! Sok kudarcot kellett megélniük a drukkereknek és a játékosoknak egyaránt az elmúlt időszakban. Ha támogatják a csapatot, elérjük a céljainkat – fohászkodott Bartosz Grzelak.

NB I, a 24. forduló programja

Szombat:
Mezőkövesd–Kisvárda 14.05
Debreceni–Kecskemét 15.45
Fehérvár–Honvéd 19.45

Vasárnap:  
Vasas –Paks 13.30
Puskás Akadémia–Újpest 15.30
ZTE–Ferencváros  20.15

 Az állás:
 1. Ferencváros             23 15   5   3    47-19  50
 2. Kecskemét               23  9  12   2    33-22  39
 3. Debrecen                 23  9   7   7    38-34  34
 4. Puskás Akadémia   23  8   9   6    29-29  33
 5. Paks                          23  9   5   9    40-38  32
 6. Kisvárda                  23  8   8   7    34-37  32
 7. Mezőkövesd            23  7   7   9    24-29  28
 8. ZTE                          23  7   6  10    28-28  27
 9. Újpest                      23  7   6  10    28-38  27
10. Honvéd                  23  6   7  10    26-36  25
11. Fehérvár                 23  6   6  11    28-34  24
12. Vasas                      23  3  10  10    17-28  19

Borítókép: Vágó Levente és Dzsudzsák Balász. Csapatkapitányok egymás ellen (Fotó: KTE)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.