Az FTC kint van a vízből, nyolcaddöntős a Bajnokok Ligájában

Kedd éjjel az FTC 12-8-ra nyert a vendég Spandau Berlin ellen a férfivízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 10. fordulójában, így négy körrel a vége előtt biztosította a helyét a sorozat belgrádi nyolcas döntőjében. Az OSC ugyancsak otthon 14-14-es döntetlent ért el az olasz Brescia ellen, de neki csak matematikai esélye maradt a fináléba jutásra, ahová az első négy kerül.

Magyar Nemzet
2023. 03. 22. 6:38
VADOVICS Viktor; JANSIK Szilárd; NAGY Ádám; GOBBI Hilda;  HORÁKOVÁ, Milada
Budapest, 2023. március 21. A ferencvárosi Vadovics Viktor, Jansik Szilárd és Nagy Ádám (b-j) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 10. fordulójában játszott FTC Telekom - Spandau 05 Berlin mérkõzésen a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2023. március 21-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még januárban a Spandau otthon meglepetésre 11-10-re nyert az esélyesebb Ferencváros ellen, de a magyar bajnok a keddi visszavágón visszavágott. A Fradi a B csoportban 12-8-ra győzött a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában, a harmadik helyen áll a csoportban, és négy körrel a vége előtt eldőlt, hogy bejutott a nyolc közé. A belgrádi végjátékba az első négy kerül be.

– Számítottam rá, hogy nem lesz kiegyensúlyozott a játékunk, támadásban kapkodtunk, az elején nem adtuk be a labdát centerbe, nem adtuk meg a lehetőséget arra, hogy a bírók kiállításokat ítéljenek a javunkra – nyilatkozta az FTC trénere, – Ezt akciógólokkal kompenzáltuk, de ezek bravúrok voltak. A védekezésünk ugyanakkor rendben volt, az utolsó negyed közepéig hat gólon tartottuk a Spandaut. Határozottan jobb játékot mutattunk, mint az első meccsen.

Ugyancsak a B csoportban az OSC az utolsó negyedet 5-1-re megnyerve bravúros 14-14-es döntetlent ért el az olasz Brescia ellen, de már hat mérkőzés óta nyeretlen a sorozatban, ebből négyszer veszített. A B csoportban holtversenyben a hatodik helyen áll, és a csapatnak már csak matematikai esélye van a nyolcas döntőbe jutásra.

A csoportban az FTC-nek 21, az OSC-nek csak 7 pontja van.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, B csoport, 10. forduló:

FTC-Telekom Waterpolo–Spandau Berlin (német) 12-8 (2-1, 3-1, 3-3, 4-3), magyar csapat gólszerzői: Argiropulosz 4, Vigvári Vendel 3, Pohl, Merkulov 2-2, 1.

Genesys OSC Újbuda–Brescia (olasz) 14-14 (1-3, 4-5, 4-5, 5-1), a magyar csapat gólszerzői: Burián 4, Angyal, Vigvári Vi., Manhercz 3-3, Salamon 1.

Borítókép: a ferencvárosi Vadovics Viktor, Jansik Szilárd és a Spandau elleni mérkőzésen a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.