Olaszországban még soha nem voltak ennyien női futballmeccsen + videó

A női labdarúgó Bajnokok Ligájában a negyeddöntők első meccseinél járnak, és kedden a Barcelona 1-0-ra nyert az AS Roma otthonában. Az Olimpiai stadionban játszott találkozóra 39 454 szurkoló váltott belépőt, női futballmeccsen még soha nem voltak ennyien Olaszországban.

2023. 03. 22. 7:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akárcsak a férfiaknál, a női BL-ben is nyolc csapat van versenyben. A Bayern München és a Chelsea itt is, ott is érdekelt. A tegnapi első meccseken a Bayern München 1-0-ra nyert az Arsenal ellen, a Barcelona pedig ugyancsak 1-0-ra győzött az AS Roma vendégeként. Ma Lyon–Chelsea és Paris Saint-Germain–Wolfsburg mérkőzéseket játszanak.

Tegnap Rómában az Olimpiai stadionban 39 454 szurkoló foglalt helyet a lelátókon, Olaszországban ilyen sokan még nem voltak női futballmeccsen.

A római hangulatfelelősök:

A visszavágón azonban borítékolhatón még többen lesznek, hiszen Barcelonában nemcsak a férfi, hanem a női csapat is hihetetlenül népszerű. Tavaly április 22-én a BL-elődöntőben a Wolfsburg elleni 5-1-et 91 648-an szurkolták ki – momentán ez a világcsúcs a női meccsek helyszíni nézőszámát illetően. S a második hely is a katalánoké, tavaly március 30-án a Barcelona–Real Madrid negyeddöntőben a visszavágón 91 553-an voltak a lelátókon, azt a meccset a Barca 5-2-re nyerte meg, s 8-3-as összesítéssel jutott tovább.

Egyébként kedden a Bayern Münchennek sem kellett szégyenkeznie a nézőszámot illetően, az Arsenal legyőzését 20 ezren látták az Allianz Arénában.

S itt ez a gól döntött:

Borítókép: a római Olimpiai stadionban megdőlt a női futballmeccsek olasz nézőcsúcsa (Forrás: Twitter/UEFA Women’s Champions League)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.