Carlos Alcaraz, az ifjú titán újra lenyomta Djokovicsot

Carlos Alcaraz simán, 6:3, 6:2-re legyőzte Danyiil Medvegyevet az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfi döntőjében, és letaszítva a trónról Novak Djokovicsot ismét a világranglista élére állt. A nőknél a kazah Ribakina visszavágott a fehérorosz Szabalenkának az Australian Open fináléjában elszenvedett vereségért.

Magyar Nemzet
2023. 03. 20. 7:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei Australian Open Carlos Alcaraz és Danyiil Medvegyev emlékeiben sem él szépen. A 19 éves spanyol sérülés miatt kénytelen volt kihagyni az év első Grand Slam-tornáját, a 27 éves orosz pedig már a harmadik fordulóban kikapott. Azóta mindketten csúcsformába kerültek. Alcaraz győzött Buenos Airesben és döntős volt Rio de Janeiróban, az idei mutatója 13 győzelem és csupán egy vereség. Medvegyev pedig diadalmaskodott Rotterdamban, Dohában is Dubajban is, a döntő előtt zsinórban 19 meccset nyert meg. A két játékos korábban csupán egyszer találkozott egymással, 2021-ben Wimbledonban Medvegyev nyert.

Alcaraz alaposan visszavágott a tenisz paradicsomaként tisztelt kaliforniai Indian Wellsben. Rögtön elhúzott 3:0-ra, gyors, pontos és magabiztos volt, Medvegyev viszont sokat rontott, nem jöttek be az első szervái, és őt láthatóan jobban zavarta a kavargó szél. Érdekes módon a döntőben mégsem hisztizett, mint még a Zverev elleni nyolcaddöntőben, amikor keresetlen szavakkal illette a pálya minőségét.

 

Az első játszmát Alcaraz ezzel a brékelőnnyel vitte végig, a másodikban pedig lemosta a pályáról Medvegyevet. Elhúzott 4:0-ra, ami után már csak formaság volt a mérkőzés, végül a második szettet 6:2-re húzta be, s nagyon rövid idő, csupán 1 óra 10 perc alatt lezárta a mérkőzést.

Sikerével Carlos Alcaraz újra a világranglista élére állt, letaszítva onnan Novak Djokovicsot, aki a Covid-oltásellenesség miatt továbbra sem utazhat be Amerikába, így nem indulhatott Indian Wellsben sem. Alcaraz tavaly szeptember 12-től idén január 29-ig vezette már a világranglistát, a sérülése miatt azonban négy hónapon át nem játszhatott, ezért vesztette el a pozícióját. 

Alcaraz az idei Roland Garros favoritja

Alcaraz ismét igazolta, hogy ő az újhullám legjelesebb képviselője, Djokovics és benne emberére akadt. Spanyolként Alcaraz salakon lényegében sebezhetetlen, ő tekinthető az idei Roland Garros favoritjának.

– Sokat jelent nekem az első hely visszaszerzése a világranglistán. Őrületes dolog! S  különösen sokat jelent nekem, hogy itt emeltem fel a trófeát. Imádom ezt versenyen. Nagyon élvezem az itt töltött időt, és természetesen az első naptól kezdve éreztem az emberek szeretetét. Csodálatos volt tíz napot itt eltölteni – Alcaraz gyorsan megtanulta, hogyan nyerje el a közönség szimpátiáját, majd megerősítette, hogy természetesen indul a következő jelentős amerikai versenyen, Miamiban is. Ahonnan Djokovics megint csak hiányozni fog. Persze neki és Nadalnak már csak a Grand Slamek számítanak.

Ribakina visszavágott Melbourne-ért

A női döntőben a kazah színekben versenyző orosz Jelena Ribakina visszavágott a fehérorosz Arina Szabalenkának, akitől az Australian Open döntőjében kikapott. Az első szett nagyon szoros volt, a rövidítés is csak 13-11-re dőlt el, a másodikban Ribakina már felülkerekedett.

Indian Wells, döntők
Férfiak:
Alcaraz (spanyol, 1.)–Medvegyev (orosz, 5.) 6:3, 6:2

Nők:
Ribakina (kazah, 10.)–Szabalenka (fehérorosz, 2.) 7:6 (13-11), 6:4

Borítókép: Újra Carlos Alcaraz uralja a férfiteniszt (Fotó: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.