„A sportág rohadt nagy szégyene” – Medvegyev kiakadt az amerikai körülményekre

Több bírálat érte már a jelenleg zajló Indian Wells-i kemény pályás teniszverseny borítását, mondván, csak a nevében kemény, valójában lassú, mint a salak. Az orosz Danyiil Medvegyev keresetlen szavakkal közölte a véleményét a székbíróval a német Alexander Zverev elleni mérkőzésen, a nyolcaddöntőben. A sportág rohadt nagy szégyene – jellemezte Medvegyev a pályát. Aztán majdnem pórul járt, kis híján súlyos sérülést szenvedett, de végül megnyerte a mérkőzést.

Magyar Nemzet
2023. 03. 14. 21:21
null
TENNIS-USA-ATP-WTA Fotó: FREDERIC J. BROWN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután 7-5-re elvesztette az első szett rövidítését az Alexander Zverev elleni nyolcaddöntőben, Danyiil Medvegyev lehuppant a székére, s először úgy tűnt, hogy csak magában kesereg. Aztán ahogy belemelegedett, kiderült, a mérkőzés székbírójára zúdítja a mérgét, aki szó nélkül tűrte a szidalmakat.

– Ez a pálya rohadt nagy szégyen a sportágra nézve. Meg kellene tiltani, hogy itt játsszanak. Még hogy kemény pálya… Micsoda szégyen ezt kemény pályának nevezni! – dühöngött Medvegyev.

Olaj volt a tűzre, amikor a bíró megpróbálta csitítani, mert erre Medvegyev még jobban felhergelte magát.

– Én már csak tudom, milyen a kemény pálya, hiszen annak vagyok a specialistája – replikázott Medvegyev.

Majd azzal folytatta, most kimegy a mosdóba szünetre, s ezt olyan lassan csinálja, amilyen a pálya maga, nem érdekli, ha megbüntetik ezért. Lefelé menet pedig azzal élcelődött, hogy úgy csoszogott a pályán, ahogy a teniszezők salakon szoktak…

Alexander Zverev csak mosolygott a műsoron…

Medvegyev amúgy nem a levegőbe beszélt, hiszen 2021-ben megnyerte a US Opent, az Australian Openen pedig 2021-ben és 2022-ben is döntőt jászott. Idén Melbourne-ben ugyan kiesett a harmadik fordulóban, de aztán megnyert három tornát, sorrendben Rotterdamban, Dohában és Dubajban. Egyaránt kemény borításon…

Medvegyev nem tudott lehiggadni, a második játszmában, 1-1-nél – mondhatjuk, menetrendszerűen – összetörte az ütőjét, s folytatta a dühöngést, amivel kihívta maga ellen a sorsot. Amikor 3-2-re vezetett, s Zverev adogatásánál bréklabdája volt, megcsúszott, a jobb bokája önálló életre kelt, ide-oda lifegett, láthatóan csúnyán kifordult. Medvegyev fájdalmas arccal rogyott össze, ijedtében még Zverev is a segítségére sietett.

 

Úgy tíz percig ápolták az orosz teniszezőt, aki végül folytatta a mérkőzést! A második játszma is rövidítésbe torkollott, ekkor Medvegyev bírta jobban idegekkel a ráadást, s az ellenfeléhez hasonlóan 7-5-tel egyenlített. A döntőszettben már végig jobb volt az orosz, s noha 5:4-nél még elvesztette az adogatását, de után ismét brékelt, s aztán hozta az adogatását, így megnyerte a meccset.

Fucsovics nagy csatában kiesett

A Medvegyev–Zverev találkozó után következett a kiváló formában lévő mérkőzése az amerikai Taylor Fritz ellen. Fucsovics a címvédőt is nagy csatára késztette, de végül két szoros szettben (6:4, 6:3) alulmaradt.

Indian Wells, nyolcaddöntők:
Medvegyev (orosz)–Zverev (német) 6:7 (5-7), 7:6 (7-5), 7:5
Fritz (amerikai, 4.)–Fucsovics Márton 6:4, 6:3
Davidovich (spanyol, 23.)–Garín (chilei) 6:3, 6:4
Medvegyev (orosz, 5.)–A. Zverev (német, 12.) 6:7, 7:6, 7:5
Norrie (brit, 10.)–Rubljov (orosz, 6.) 6:2, 6:4

Borítókép: Danyiil Medvegyev küzdött, mint malac a jégen (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.