Fucsovics fonákja ismét ámulatba ejtette a teniszvilágot + videó

Két magyar teniszező volt érdekelt az Indian Wells-i torna második fordulójában. Fucsovics Márton mindössze hat játékot engedélyezett a múlt héten Acapulcóban tornát nyert Alex de Minaurnak, és továbbjutott. Gálfi Dalma megszorongatta a világbajnokot, de három játszmában végül Caroline Garcia legyőzte őt.

Magyar Nemzet
2023. 03. 12. 6:59
Fucsovics Márton Indian Wells
INDIAN WELLS, CALIFORNIA - MARCH 09: Marton Fucsovics of Hungary plays a backhand n his three set victory over JJ Wolf of the United States during the BNP Parisbas Open at the Indian Wells Tennis Garden on March 09, 2023 in Indian Wells, California. (Photo by Harry How/Getty Images) Fotó: Getty Images/Harry How
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Indian Wells-i tenisztorna sajátossága, hogy az első fordulós bravúrgyőzelmet még nehezebb feladat követi. A kiemeltek ugyanis csak a második fordulóban kezdik meg a versenyt, az első körből továbbjutók pedig nem tudják elkerülni őket (kivéve, ha egy kiemelt visszalép). Fucsovics Márton és Gálfi Dalma számára is magasabbra került a léc, de mindketten álltak a kihívás elé.

Sőt, Fucsovics egyenesen megoldhatatlan feladatot jelentett Alex de Minaur számára. Pedig korábbi két összecsapásukat – mindkettőt a Davis-kupában – az ausztrál játékos nyerte, aki ráadásul múlt héten a top 10-es Holger Runét is kiütve, versenyt nyert Acapulcóban.

Indian Wellsben viszont nem tudott mit kezdeni magyar ellenfelével, Fucsovics mindössze hat játékot engedélyezett De Minaurnak, és a Sinner elleni Australian Open-meccs után ismét az egykezes fonák elütésén ámul a teniszvilág.

Fucsovics először jutott be az ötödik Grand Slamnek is nevezett Indian Wells-i tornán a harmadik fordulóba, ahol a szlovák Alex Molcan lesz az ellenfele.

Gálfi Dalma a tavalyi Australian Open-döntős Collins búcsúztatása után a francia világbajnok, Caroline Garcia ellen is nyert egy játszmát, de szoros csatában vereséget szenvedett.

A második forduló legnagyobb meglepetése Sztefanosz Cicipasz kiesése volt. A férfitorna második kiemeltje döntő szett tie breakben kapott ki az ausztrál Jordan Thompsontól, így Cicipasz már biztosan nem tud Djokovics kényszerű távollétét kihasználva a ranglista élére állni az Egyesült Államokban rendezett két mesterverseny után.

Indian Wells, 2. forduló

Férfiak
Fucsovics (magyar)–De Minaur (ausztrál, 16.) 6:4, 6:2

Nők
Garcia (francia, 5.)–Gálfi (magyar) 6:4, 6:7, 6:4

Borítókép: általában két kézzel üti a fonákot (Fotó: Getty Images/Harry How)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.