Óriási játékvezetői hiba, ezen tényleg elment a meccs

Szerdán elkezdődött az ötödik Grand Slamnek is nevezett Indian Wells-i tenisztorna. A férfiak versenyében szokatlan véget ért Vu Jibing és Jaume Munar összecsapása: a kínai már ünnepelt, a spanyol még a játékvezetőnél reklamált. A női tornán Bondár Anna kiesett, Gálfi Dalma viszont kapott egy második esélyt.

Magyar Nemzet
2023. 03. 09. 11:44
(SP)AUSTRALIA-MELBOURNE-TENNIS-AUSTRALIAN OPEN-DAY 1
(230116) -- MELBOURNE, Jan. 16, 2023 (Xinhua) -- Wu Yibing of China hits a return during the men's single 1st round match against Corentin Moutet of France at Australian Open tennis tournament, in Melbourne, Australia, on Jan. 16, 2023. (Photo by Hu Jingchen/Xinhua) (Photo by Hu Jingchen / XINHUA / Xinhua via AFP) Fotó: Xinhua via AFP/Hu Jingchen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vu Jibing tavaly első kínai férfiteniszezőként jutott el Grand Slam-tornán a harmadik fordulóig, a US Openen csak az első kiemelt Danyiil Medvegyev állította meg. Idén Dallasban Vu lett a távol-keleti ország első játékosa, aki ATP-tornát nyert. Ezek után az Indian Wells-i torna első fordulójában már esélyesnek számított a spanyol Jaume Munar ellen.

Jaume Munar
Munar pórul járt Vu ellen (Fotó: AFP/Belga/David Pintens)

A mérkőzés döntő szett tie breakig jutott, amelyben Vu egy vetődős röptével zárta le a mérkőzést. Ám hiába volt látványos a megoldás, a pontot Munarnak kellett volna kapnia, Vu ütője ugyanis teljesen egyértelműen hozzáért a hálóhoz, mielőtt a labda a második pattanással kikerült volna a játékból.

Munar azonban hiába reklamált Aurelie Tourte-nál, a székbíró hajthatatlan volt.

Vut a dráma már cseppet sem izgatta, kierőszakolt egy látszat-kézfogást Munarból, majd látványos ünneplésbe kezdett.

Nem ez volt az egyetlen vitája Munarnak és a székbírónak, a második játszmában a spanyol azt reklamálta, hogy Vu ütése előtt már kétszer lepattant a labda. Erről a jelenetről nem volt sorsdöntő visszajátszás, bár a kínai játékos testbeszéde arra enged következtetni, hogy spanyol ellenfelének ebben az esetben is igaza lehetett.

Az Indian Wells-i férfitornán egyetlen magyar játékos szerepel, Fucsovics Márton az amerikai Jeffrey John Wolf ellen játszik, magyar idő szerint péntek hajnalban. A nők között Bondár Anna szerdán kikapott az ukrán Dajana Jasztremszkától, viszont a selejtezőben már vereséget szenvedett Gálfi Dalma kapott egy második esélyt, a kínai Cseng Csinven visszalépése után szerencsés vesztesként játszhat ma 20.00-kor az amerikai Danielle Collins ellen.

Borítókép: Vu Jibing bejutott a második fordulóba (Fotó: Xinhua via AFP/Hu Jingchen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.