Djokovics már nem veretlen, Medvegyev Wimbledonba is üzent

Danyiil Medvegyev és Andrej Rubljov orosz házidöntőt vívhat a dubaji tenisztornán. Előbbi a világelső Novak Djokovics idei veretlenségét vette el, utóbbi az olimpiai bajnok Alexander Zverev ellen nyert az elődöntőben. Medvegyev Wimbledonba is üzent, Djokovics a US Open csapatától kapott támogatást.

2023. 03. 03. 21:48
MEDVEGYEV, Danyiil ; DJOKOVIC, Novak
Dubaj, 2023. március 3. A szerb Novak Djokovic (b) gratulál az orosz Danyiil Medvegyevnek, miután kikapott tõle a dubaji keménypályás férfi tenisztorna elõdöntõjében 2023. március 3-án. MTI/AP/Kamran Dzsebreili Fotó: Kamran Dzsebreili
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén egyszer már összecsapott egymással Novak Djokovics és Danyiil Medvegyev. Adelaide-ben, az elődöntőben a szerb viszonylag sima meccsen verte az oroszt, majd megnyerte az Australian Opent is. A világelső veretlenül érkezett Dubajba, ahol ismét a döntőbe jutásért találkozott Medvegyevvel.

Danyiil Medvegyev nyert Novak Djokovics ellen
Ezúttal Medvegyev ünnepelhetett, Djokovics a háttérben csomagol (Fotó: MTI/EPA/Frabeland Charles Mallari)

Medvegyev Ausztráliában nem szerepelt jól, azóta viszont Rotterdamban és Dohában is versenyt nyert. S az orosz, aki 2021-ben megakadályozta Djokovicsot a naptári Grand Slam elérésében, most újra borsot tört a szerb orra alá.

A fantasztikus labdamenetekkel tarkított mérkőzésen Medvegyev két játszmában jutott be a fináléba. Ott a dubaji címvédő, a szintén orosz Andrej Rubljov ellen játszik, aki hatodik nekifutásra végre legyőzte az olimpiai bajnok, de tavalyi súlyos sérülése után első biztató szereplését bemutatott Alexander Zverevet.

Djokovics mehet Amerikába?

A szerb világelső várhatóan ismét pihenőt tart, kényszerűségből, az Egyesült Államokba ugyanis továbbra sem utazhat be, mivel nincs beoltva koronavírus ellen.

Sokan kiálltak ugyan Djokovics mellett, a pénteki veresége után a US Open hivatalos felületén is megjelent ilyen bejegyzés, de a döntés nem a versenyszervezők kezében van.

Djokovics a Roland Garrosról kapott kérdést a veresége után, hogy lát-e esélyt legyőzésére salakon. Egyértelmű volt a válasz:

Ha nem látnék rá esélyt, akkor nem teniszeznék.

Medvegyev indulhat Wimbledonban?

Djokovicshoz hasonlóan Medvegyev sem vehetett részt tavaly minden Grand Slam-tornán, ő oroszként Wimbledonba nem utazhatott el.

Az orosz bízik benne, hogy idén más lesz a helyzet.

– Szeretem a füves pályát, nehezebb rajta játszani, mint a kemény borításon. Szeretnék Wimbledonban játszani, és talán idén jó eredményt érhetek el ott.

Borítókép: Djokovics sportszerűen gratulált Medvegyevnek (Fotó: MTI/AP/Kamran Dzsebreili)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.