Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Messi még nem szerzett gólt a Barcában, amikor Nadallal legutóbb ez történt

Mindenről Taylor Fritz tehet. Miután az amerikai teniszező legyőzte honfitársát, Frances Tiafoét az acapulcói teniszverseny elődöntőjében, nyilvánvalóvá vált, hogy Rafael Nadal kicsúszik az első tízből a világranglistán.

Magyar Nemzet
2023. 03. 03. 8:50
Rafael Nadal
Spain's Rafael Nadal reacts as he plays against USA's Mackenzie McDonald during their men's singles match on day three of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 18, 2023. (Photo by MANAN VATSYAYANA / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE -- Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2005 óta nem fordult elő Rafael Nadallal, hogy valamilyen oknál fogva ne legyen a top 10 tagja a férfiteniszezők aktuális világranglistáján. A Grand Slam-rekorder spanyol a héten visszalépett az Indian Wells-i tornától, s mivel az amerikai Taylor Fritz bejutott a legjobb négy közé az acapulcói tenisztornán, matematikailag is biztossá vált, hogy Nadal a jövő heti ranglistán nem lesz tagja a top 10-nek. 

A 21-szeres Grand Slam győztes klasszissal legutóbb 2005. április 25-én fordult elő, hogy nem volt ott a világranglista első tíz helyezettje között, azaz 912 hete az élmezőny tagja. Csak az idő múlását érzékeltetendő, régen volt az a bizonyos 2005.

 Borítókép: Nadal neve nem lesz a top 10-ben (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.