Gálfi Dalma legnagyobb sikere, Fucsovics is nyert + videó

Kiváló napot zártak a magyar teniszezők az Indian Wells-i versenyen. Gálfi Dalma a korábbi Australian Open-döntős, Danielle Collins ellen nyert, míg Fucsovics Márton szetthátrányból fordított az idei AO-n negyedik fordulóig jutott Jeffrey John Wolf ellen.

2023. 03. 10. 8:58
Fucsovics Márton Indian Wells
INDIAN WELLS, CALIFORNIA - MARCH 09: Marton Fucsovics of Hungary plays a backhand n his three set victory over JJ Wolf of the United States during the BNP Parisbas Open at the Indian Wells Tennis Garden on March 09, 2023 in Indian Wells, California. (Photo by Harry How/Getty Images) Fotó: Getty Images/Harry How
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gálfi Dalma már csomagolhatott. A magyar teniszező egy meccset ugyan nyert a selejtezőben, a második találkozóját viszont elveszítette a kaliforniai sivatagban található Indian Wellsben. Néhány visszalépés következtében azonban felszabadultak helyek a főtáblán, az egyiket a magyar teniszező foglalhatta el szerencsés vesztesként. S ha már pályára léphetett, legyőzte a tavalyi Australian Open döntősét, két játszmában nyert Danielle Collins ellen.

Gálfi Dalma
Gálfi Dalma karrierje eddigi legnagyobb győzelmét aratta. Fotó: Getty Images via AFP/Julian Finney

– Nem minden nap kapunk egy második esélyt a selejtezős vereség után, nagyon hálás vagyok, hogy szerencsés vesztes lehettem. Arra gondoltam, hogy ha már adott volt a lehetőség, akkor megpróbálok elérni valamit egy kiváló játékos ellen. Voltak jobb és rosszabb periódusaim a mérkőzésen, de át tudtam lendülni a nehéz pillanatokon, ennek örülök a legjobban – mondta Gálfi, aki a korábbi években egyszer sem tudott nyerni top 50-ben jegyzett játékos ellen, idén viszont már másodszor győzött le ilyen teniszezőt.

A tavalyi Australian Open-döntős Collins legyőzése azonban még nagyobb siker, mint a Bernarda Pera ellen egy hónapja Linzben aratott győzelem.

Gálfi számára a következő feladat sem lesz könnyű, a világbajnok Caroline Garcia vár a magyar játékosra.

Gálfi mellett Fucsovics is nyert

Szintén hazai játékost búcsúztatott Indian Wellsben Pedig az első öt játékot elveszítette Jeffrey John Wolf ellen, aki idén meglepetésre a negyedik fordulóig jutott az Australian Openen.

A 6:1-re elveszített első szettre azonban a magyar játékos egy 6:0-val felelt, majd a döntő szettben brékhátrányból fordítva legyőzte magasabban rangsorolt ellenfelét.

Fucsovics a tizenhatodik kiemelt, Alex de Minaur ellen folytatja szereplését, aki múlt héten, Acapulcóban ATP 500-as versenyt nyert.

Borítókép: Fucsovics Márton szetthátrányból fordítva okozott meglepetést (Fotó: Getty Images/Harry How)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.