Fucsovics Márton legyőzte Novak Djokovics utódját

Fucsovics Márton bejutott az Indian Wells-i tenisztorna negyedik fordulójába. A magyar játékos magabiztos játékkal, sima meccsen nyert a szlovák Alex Molcan ellen. Fucsovics következő ellenfele a címvédő Taylor Fritz lesz.

Magyar Nemzet
2023. 03. 14. 6:58
Fucsovics Márton
Magyarország Franciaország tenisz Davis-kupa Tatabánya 2023 Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fucsovics Márton karrierje során először jutott a negyedik fordulóba mesterversenyen (ATP 1000). A magyar teniszező három olyan játékost – J. J. Wolf, Alex de Minaur, Alex Molcan – győzött le Indian Wellsben, aki előrébb áll nála az aktuális világranglistán.

Fucsovics Márton Indian Wells
magabiztosan nyert a szlovák Molcan ellen (Fotó: Getty Images/Harry How)

A hétfői – magyar idő szerint kedd hajnalban véget ért – harmadik fordulós meccsén Fucsovics esélyt sem adott a szlovák Molcannak, noha Fucsovics idén korábbi balkezes ellenfeleitől kikapott.

Novak Djokovics régi sikeredzője, Marian Vajda új tanítványa ellen azonban magabiztos volt a magyar teniszező. Molcan fogadóként egyáltalán nem tudott nyomást helyezni Fucsovics szervájára, ellenben a saját adogatójátékát háromszor is elveszítette a mérkőzésen.

Fucsovics Márton majdnem két év után nyert ismét három egymást követő mérkőzést ATP-tornán, mesterversenyen pedig karrierje során először jutott el a negyedik fordulóig.

Kedd este az eddigieknél is nagyobb bravúrra lesz szüksége, hogy folytassa a menetelést: a negyedik kiemelt és egyben címvédő amerikai Taylor Fritz lesz az ellenfele.

 

Borítókép: Fucsovics Márton (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.