Elindult a Fradi-szurkolók korábban feltartóztatott vonata Leverkusenbe + videó

Sikerült elérni, hogy a ferencvárosi szurkolók különvonata prioritást élvezzen Németországban, miután a helyi hatóságok minden előzetes jelzés nélkül megállították, majd hosszú ellenőrzésnek vetették alá őket, így nem érték volna el a Bayer Leverkusen–Ferencváros futballmérkőzést.

Magyar Nemzet
Forrás: FB2023. 03. 09. 14:49
Szijjártó Péter Forrás: FB
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csak néhány óra van hátra addig, hogy a Ferencváros pályára lépjen Leverkusenben. A szurkolók számára is versenyfutás kezdődött az idővel, ugyanis a német hatóságok előzetes jelzés nélkül megállították a drukkerek különvonatát, mindenkit leszállítottak, és alapos ellenőrzésnek vetettek alá – közölte Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter felidézte: rendkívül időigényes és elhúzódó eljárásról van szó, amiről értesültek, és azonnal kapcsolatba léptek a német rendőrség képviselőivel. Kezdeményezték a procedúra felgyorsítását, hogy a hatóságok ne veszélyeztessék, hogy a szurkolók időben megérkezzenek a mérkőzés helyszínére.

A folyamatos megkeresések hatására sikerült gyorsítani az ellenőrzésen, de így is több mint másfél órát vett igénybe, ami nyilvánvalóan nehezen elfogadható, és nehezen tudható be baráti, konstruktív együttműködésnek – mondta Szijjártó Péter. Hangsúlyozta:

a lényeg, hogy valamit sikerült gyorsítani a folyamaton, így a ferencvárosi szurkolók vonata úton van Leverkusenbe.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint ha minden rendben megy, akkor is csak a mérkőzés kezdése után fut be a szerelvény a leverkuseni pályaudvarra. A külügyi tárca kapcsolatba lépett a német illetékesekkel, és a segítségüket kérték. Rendkívül konstruktívan és segítőkészen álltak a kérdéshez, és megadták a prioritást a szurkolók különvonatának a német vasúti hálózatban – húzta alá a miniszter.

Beszámolt róla, hogy a német vasúttársaság jelenlegi várakozásai szerint este háromnegyed hat és hat óra között fut be a vonat a pályaudvarra, ami jó eséllyel kecsegtet, hogy a szimpatizánsok odaérhetnek a meccsre. Hogy ez megtörténjen, valamennyi helyszínre kirendelt konzul a pályaudvaron várja majd a szurkolók megérkezését, hogy a lehető leggyorsabban eljussanak a stadionba. A konzulok a rendőrökkel és a német hatóságok képviselőivel készítik elő az érkezést, és közbenjárnak, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a drukkerek útja a találkozó helyszínére – ismertette Szijjártó Péter.

A külügyminiszter bízik benne, hogy nem lesz további fennakadás. Folyamatosan kapcsolatban maradnak a német vasúttársasággal és a hatóságokkal, hogy szükség esetén közbe tudjanak lépni annak érdekében, hogy a Ferencváros ne maradjon biztatás nélkül az Európa-liga esti nyolcaddöntőjében – jelentette ki a tárcavezető a közösségi oldalán megjelent videójában.

Borítókép: Szijjártó Péter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.