A német rendőrök vegzálása miatt lekéshetik a meccset a fradisták

A német rendőrök több mint másfél órán át feltartóztatták a Ferencváros szurkolóit a Leverkusen elleni Európa-liga-mérkőzésre szállító vonatot, amely emiatt csak jelentős késéssel fut be a Kölntől északra fekvő városba. A Fradi drukkerei jó eséllyel nem tudják elfoglalni a helyüket a stadionban a 18.45-es kezdésig.

Magyar Nemzet
2023. 03. 09. 12:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vonaton utazó szurkolóktól származó információnk alapján először maguk a drukkerek sem tudták, hogy hol és miért állították meg a szerelvényt. Aztán kiderült, a cseh–német határ német oldalán a német rendőrök érezték fontosnak, hogy éppen a Fradai szurkolóit vegzálva őrködjönek a törvényen.

Az egyik Fradi-drukker, Bálint a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy a tizenegy vagonból álló szerelvényt teljes egészében átvizsgálták a cseh–német határon. Az ellenőrzést az első vagonnál kezdték, a szurkolókat leszállították, majd mindenkitől elkérték a személyi igazolványt és a lakcímkártyát. Utána két csoport átvizsgálta a csomagokat, a második eset közben fényképeztek, és egyes hírek szerint kamerafelvételeket is készítettek. Bálint azt mondta, hogy a szurkolók rosszul fogadták a hatóságok fellépését, sokan nehezményezték is az esetet. Ugyanakkor a szervezők előre jelezték, hogy számítani lehet hasonló esetre, ellenőrzésre, provokációra, és mindenkit arra kértek, hogy higgadtan kezelje a hatóságok intézkedését. Ennek is köszönhető, hogy a drukkerek a tételes átvizsgáláskor hamar lenyugodtak, és higgadtan vetették alá magukat az ellenőrzésnek, hogy minél hamarabb folytathassák útjukat a mérkőzés helyszínére.

Más forrásból származó információ szerint a rendőrök pirotechnikai felszerelések után kutattak. Kiemelkedő törvénysértés nyomára aligha bukkantak, hiszen a vonat folytatta az útját.

 

Jelentős, durván kétórás késéssel. A szerelvény dél körül hagyta el Berlint, ami már önmagában érdekes kérdést vet fel: vajon miért ekkora kerülővel halad a vonat?

A vonaton ülők úgy kalkulálnak, hogy a szerelvény valamivel este hat óra előtt fut be Leverkusenbe, amely Kölntől húsz kilométerre fekszik északi irányba.

Ha így lesz, ez egyúttal azt is jelenti, hogy a Fradi-drukkerek aligha érnek oda a 18.45-kor kezdődő mérkőzés elejére, hiszen a pályaudvartól először el kell jutni a BayArénáig, a Leverkusen stadionjáig. A pályaudvar és a stadion szerencsére nincs messze egymástól, légvonalban alig két kilométer, de hát még hátra van a beléptetés a biztonsági ellenőrzéssel megspékelve. Ráadásul a friss hírek szerint szakad az eső a német városban.

Csak nem az a német szervek célja, hogy a fradisták lekéssék a meccset? A kérdés nem költői, hanem nagyon is gyakorlati.

Borítókép: Német rohamrendőrök vizsgálták át a vonatot (Fotó: Facebook.com/ultrasliberihungaria)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.