Rocky lendülete már nem a szorítóban jelenik meg

Carlos Alcaraz és Jannik Sinner szenzációs meccsen győzött, az Australian Open-döntős Sztefanosz Cicipasz viszont kiesett a miami mesterverseny nyolcaddöntőjében.

Magyar Nemzet
2023. 03. 29. 9:15
MEDVEGYEV, Danyiil ; ALCARAZ, Carlos
Indian Wells, 2023. március 20. A spanyol Carlos Alcaraz fényképezkedik a bajnoki trófeával, miután 6-3, 6-2-re gyõzött az orosz Danyiil Medvegyev ellen a kaliforniai Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfi versenyének döntõjében 2023. március 19-én. MTI/EPA/John G. Mabanglo Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlos Alcaraz világelsőként kezdte a miami mesterversenyt, de csak egyetlen esélye van arra, hogy meg is őrizze a pozícióját: címet kell védenie a tornán. A fiatal spanyol klasszis ezzel olyan tettet vinne véghez, amire a nagy előd, eddig nem volt képes karrierje során: végrehajtaná az úgynevezett Sunshine Double-t, azaz egymás után megnyerné a két tavaszi amerikai klasszikust, az Indian Wells-i és a miami mesterversenyt.

Alcaraz kedd este az idei Australian Openen elődöntőt játszott Tommy Paul ellen nyert, s ezúttal sem hiányoztak a látványos labdamenetek.

– Otthon érzem magam, igazán könnyű itt, Miamiban játszani, annyi energiát kapok minden nap. Élvezem az itt töltött időt, ezért tudok meccsről meccsre magas színvonalon teniszezni – Alcaraz szerint mindössze ennyi a titok. Meg persze a Rocky-zenék.

– Emlékszem az összes Rocky filmre és az összes zenére belőlük. Minden meccsnapon három Rocky-számot hallgatok meg a kocsiban, mint például az Eye of the Tigert. A stábommal közösen énekeljük is a dalokat, nagyon hangosak vagyunk – árulta el Alcaraz.

Alcaraz ellenfele a következő fordulóban Paul jó barátja, Taylor Fritz lesz, aki legyőzőjét, a dán Holger Runét állította meg. Kiesett Sztefanosz Cicipasz is, neki Karen Hacsanov vágott vissza az Australian Open elődöntőjében elszenvedett vereségért. Az oroszok olimpiai ezüstérmese a legutóbbi két Grand Slam-tornán eljutott a legjobb négy közé, viszont 2019 óta először nyert top 10-es ellenféllel szemben.

Egy másik orosz, Andrej Rubljov viszont búcsúzott, ő az olasz Jannik Sinner űrteniszével szemben volt tehetetlen.

− Ez volt az eddigi legjobb meccsem Miamiban. Sosem egyszerű, ha két nagy ütő játszik egymás ellen, egy kicsit módosítottam a stílusomon, örülök, hogy sikerrel jártam − fogalmazott a huszonegy éves Sinner.

Sinner az elődöntőben újra összefuthat a nála is fiatalabb, tizenkilenc éves Alcarazzal, akárcsak Indian Wellsben. A két fiatal titán már ötször feszült egymásnak, a szakértők szerint a következő bő évtizedet meghatározó párharc bontakozik ki kettejük között.

Borítókép: Alcaraz az Indian Wells-i trófeával. Begyűjtené mellé a miami sikerért járót is (Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.