Mourinho nem szórakozik: perrel fenyegetőzik

José Mourinho, az AS Roma labdarúgócsapatának vezetőedzője jogi lépéssel fenyegetőzik, miután kiállították őt kedden a Cremonese elleni összecsapás második félidejében, majd kétmeccses eltiltást kapott.

MTI
2023. 03. 01. 17:35
AS Roma v Atalanta BC - Serie A José Mourinho
ROME, ITALY - SEPTEMBER 18 : Head Coach Jose’ Mourinho of AS Roma gestures at during Italian Serie A soccer match between AS Roma and Atalanta at Stadio Olimpico on September 18,2022 in Rome, Italy. Claudio Pasquazi / Anadolu Agency (Photo by Claudio Pasquazi / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AS Roma kedden este 2-1-es vereséget szenvedett a Cremonese otthonában, a portugál szakvezetőnek pedig a második félidő elején mutatta fel a játékvezető a piros lapot. 

– Indulatos vagyok, de nem bolond – mondta a hatvanéves edző, aki olyan hangfelvétel után kutat, amellyel igazolni tudja, hogy Marco Serra negyedik játékvezető „minősíthetetlen megnyilvánulására” reagált. 

– A meccs után odamentem a játékvezetőkhöz, hogy tisztázzam az ügyet. Marco Piccinini szerint nekem kellett volna bocsánatot kérnem – idézte fel Mourinho. – Aztán megmondtam Serrának, hogy lehetne benne annyi bátorság, hogy elmagyarázza, mi is történt, de úgy tűnik, memóriaproblémái vannak. 

A portugál tréner azt is megemlítette, hogy az a játékvezető, aki a kiállítását kezdeményezte, Torinóból származik, a Roma pedig vasárnap a Juventus ellen lép pályára, sőt ha legyőzi egyik legnagyobb riválisát, akkor feljöhet a tabella negyedik helyére. 

„Nem tudom ezt a mérkőzést magam mögött hagyni, egyszerűen nem tudok a vasárnapi meccsre koncentrálni. Sajnálatos, ami Serrával történt, de addig tisztelek valakit, ameddig ő is tisztel engem” – zárta gondolatait Mourinho, aki ezzel együtt vállalja a felelősséget a keddi vereségért, mivel szerinte a második félidőben nagyobb nyomást kellett volna gyakorolniuk a kieső helyen álló Cremonesére. 

A szövetség fegyelmi bizottsága szerdán délután két mérkőzésre szóló eltiltással és tízezer eurós bírsággal sújtotta a trénert.

Borítókép: Mourinho kiáll az igazáért (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.