Nem ez az első eset, hogy drukkerekkel keménykedett a német rendőrség

Februárban a kölni szurkolói buszokat fordították vissza.

Magyar Nemzet
2023. 03. 09. 16:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem a Ferencváros szurkolói az egyetlenek, akikben a német rendőrök „veszélyt” látnak: korábban is többször előfordult már, hogy a túlbuzgó egyenruhások feltartóztatták a drukkereket. Legutóbb néhány héttel ezelőtt még a helyi németeket szintén megállították: a Stuttgart és a Köln összecsapása előtt teljes szurkolói buszokat fordítottak vissza.

 A híradások szerint a Stuttgartba tartó hat buszt igazoltattak volna, ám a drukkerek nem voltak hajlandók alávetni magukat az ellenőrzésnek, a sofőr még a jármű ajtaját sem nyitotta ki.

 

Végül  öt busz visszafordult Kölnbe, csak egy haladt tovább, amin főként nők és gyermekek utaztak.

 

A Köln-szurkolók arról panaszkodtak, hogy a huzavona olyan sokáig tartott, hogy már semmiképpen nem értek volna oda a stadionba, így az akció miatt ötszázan maradtak le a meccsről.

De egy gyors internetes keresés bizonyítja, hogy a német rendőrök bevett szokásáról van szó. Például még 2016-ban Franciaországba tartó lengyeleket igazoltattak, miután azt a fülest kapták, hogy probléma lehet velük. Az információ tévesnek bizonyult, a 300 lengyel drukker egy része ugyan „kissé ittas volt”, de a többségük csupán lelkesen várta a mérkőzést. Végül egyetlen fiatalembert nem engedtek tovább Szászországból, akinek csomagjában pirotechnikai eszközöket és füvet találtak. 

Ha még korábbra megyünk vissza, 2010-ben a Münchenbe tartó svájci szurkolóknak gyűlt meg a baja a német rendőrökkel. A híradások szerint az előzetes tájékoztatás ellenére az FC Basel 300 drukkerének vonatát kutatták át, csomagjaikat is beleértve, amire azok „Mind nácik, akik itt ellenőriznek” rigmussal feleltek.

Borítókép: Kölni szurkolókat igazoltatna a német rendőrség. (Fotó: Twitter/Kölsche Klüngel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.