Nem volt kéz- és lábtörés, így Verstappen versenyez

Max Verstappen a Formula–1-es szaúdi versenyhétvége pénteki napján nem mutatta betegség jeleit, és mindkét szabadedzésen a kétszeres világbajnok holland autózta a legjobb időt. Az Aston Martin eddig Dzsiddában is parádézik, a Ferrari viszont nem zárt jó napot.

Magyar Nemzet
2023. 03. 17. 20:47
VERSTAPPEN, Max
Dzsidda, 2023. március 17. Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szaúdi Nagydíjának elsõ szabadedzésén a dzsiddai utcai versenypályán 2023. március 17-én. A futamot március 19-én rendezik. MTI/AP/Luca Bruno Fotó: Luca Bruno
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, (Red Bull) gyomra rakoncátlankodott az elmúlt napokban, ezért a kétszeres világbajnok pilóta a repülőútját elhalasztotta, és a szaúdi versenyhétvége csütörtöki médianapját is kihagyta. A holland látszólag már rendbejött, és olyannyira jó formában van, hogy mindkét pénteki szabadedzésen a legjobb időt autózta. A helyszínen lévő újságíróknak elárulta, a betegsége semmiképpen sem tántoríthatta volna el őt a versenyzéstől.

– Ahhoz el kellett volna törnöm mindkét kezemet és lábamat, hogy kihagyjam a hétvégét – jelentette ki a holland versenyző, aki, elmondása szerint, jó napot zárt, de van még min javítaniuk.

A Red Bull másik pilótája, Sergio Pérez is a leggyorsabbak között volt pénteken, az első gyakorláson a második, az estin pedig a harmadik helyen zárt, az Aston Martinnal előretörő Fernando Alonsóé lett a képzeletbeli dobogó fennmaradó foka mindkét alkalommal.

A Ferrarinál egyelőre nem bizakodhatnak. Ha nem lenne elég Charles Leclerc rajtbüntetése, a maranellóiak a pénteki edzéseken nem muzsikáltak jól. Carlos Sainz egy hetedik és tizedik, Leclerc egy tizenegyedik és kilencedik hellyel zárta a napot. Egyelőre a Mercedes sem brillírozik, bár George Russell mindkét tréningen az ötödik lett, a korai hatodik helye után este a tizenegyedik helyre szorult.

Eredmények, 1. szabadedzés, az élcsoport:

1. Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:29.617 perc
2. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull) 1:30.100
3. Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin) 1:30.315
4. Lance Stroll (kanadai, Aston Martin) 1:30.577
5. George Russell (brit, Mercedes) 1:30.771
6. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:30.787

2. szabadedzés, az élcsoport:
1. Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:29.603 perc
2. Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin) 1:29.811
3. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull) 1:29.902
4. Esteban Ocon (francia, Alpine) 1:30.039
5. George Russell (brit, Mercedes) 1:30.070
6. Pierre Gasly (francia, Alpine) 1:30.100

A hétvége menetrendje

Szombat: 3. szabadedzés 14.30, időmérő 18.00
Vasárnap: Szaúd-arábiai Nagydíj 18.00

Borítókép: Max Verstappen a szaúdi első szabadedzésen (Fotó: MTI/AP/Luca Bruno)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.