Schumacher segítségével hódította meg Todt az Oscar-díjas színésznőt

A Formula–1-es Ferrari -istállónál eltöltött időszakukban Michael Schumacher és Jean Todt nemcsak kollégák voltak, hanem baráti viszonyt ápoltak egymással. A hétszeres világbajnok pilóta még szerelmi tanácsokkal is ellátta a csapatfőnökét.

Magyar Nemzet
2023. 03. 14. 14:24
95th Annual Academy Awards - Vanity Fair Party  Michelle Yeoh és Jean Todt
Malaysian actress Michelle Yeoh (L) and French motor racing executive Jean Todt (R) attend the Vanity Fair 95th Oscars Party at the The Wallis Annenberg Center for the Performing Arts in Beverly Hills, California on March 12, 2023. (Photo by Michael TRAN / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és Jean Todt fantasztikus évtizedet töltöttek el együtt a Ferrarinál, és közös munkájuk eredménye nemcsak öt egyéni és hat konstruktőri világbajnoki cím lett, hanem alighanem egy élethosszig tartó barátság is. 

A Formula–1 hétszeres világbajnoka még ahhoz is hozzájárult, hogy Todt meghódítsa élete szerelmét, a nála tizenhét évvel fiatalabb malajziai színésznőt, Michelle Yeoh-t. 

A páros közel húsz évvel ezelőtt egy Ferrari-rendezvényen találkozott egymással, a távolság azonban megnehezítette az ismerkedési időszakot, hiszen Todt a maranellói istálló csapatfőnökeként járta a világot, Yeoh pedig a forgatási helyszíneken töltötte az idejét.

Itt lépett a képbe Schumacher, aki tanácsokkal látta el csapatfőnökét, miképpen kommunikáljon a tőle kilométerekre lévő színésznővel. A német pilóta bevált Cupido szerepében: Todt és Yeoh a találkozásuk után egy évvel eljegyezték egymást, és immáron két évtizede alkotnak egy párt.

Todt a napokban a Bildnek adott interjújában felfedte, első látásra belehabarodott a színésznőbe.

– Már azelőtt tudtam, hogy ő számomra az álomnő, mielőtt még találkoztunk volna. Sorszerű volt a találkozásunk. Ő volt az a nő, akire egész életemben vártam – vallotta be a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) egykori elnöke. – Ha valaki megkérdezi, mi a legnagyobb ajándék, amit a Ferrarinál eltöltött időszakban kaptam, akkor csak annyit tudok mondani, hogy a legjobbat itt láthatja mellettem. Ha nem ott dolgozom, akkor sosem találkozom Michelle-lel. A Ferrarinál eltöltött éveknek már csak ezért is volt értelme.

Schumacher és Yeoh is közeli barátok lettek, és a Bild értesülései szerint Todttal együtt ő azon kevés személy egyike, aki a 2013-as síbalesete óta meglátogathatta a legendás pilótát.

AUTO-PRIX-FIA-PRESIDENCY-TODT Michael Schumacher és Michelle Yeoh
Michelle Yeoh és Michael Schumacher 2009-ben. Fotó: AFP/Bertrand Gujay

 

 

Yeoh történelmet írt

Michelle Yeoh természetesen nem csak Jean Todt partnereként ismert. Sőt! Csak pályafutása néhány nagyobb szerepét kiemelve: 1997-ben A holnap markában című James Bond-filmben, illetve a 2005-ös Egy gésa emlékiratai című alkotásban is megvillantotta a tudását. A Minden, mindenhol, mindenkor című filmben nyújtott alakításáért vasárnap a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat is begyűjtötte. Ezzel Yeoh történelmet írt, hiszen ázsiai nő még nem nyert ebben a kategóriában.

A hatvanéves színésznő a díjátadó ceremónián is megjelent – természetesen Jean Todt társaságában. A Ferrari egykori csapatfőnöke a gálát követően a Twitteren egy fotó kíséretében gratulált a szerelmének:

Borítókép: A friss Oscar-díjas Michelle Yeoh és Jean Todt (Fotó: AFP/Michael Tran)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.