Durva kritika Schumachernek: a döglött lovat már hiába ütik

Günther Steiner, a Formula–1-es Haas istálló csapatfőnöke egy interjúban korábbi pilótája, Mick Schumacher távozásának körülményeiről beszélt.

Magyar Nemzet
2023. 03. 13. 18:20
SCHUMACHER, Mick
Szahír, 2023. február 23. Mick Schumacher, a Mercedes német teszt- és tartalékpilótája a Bahreini Nagydíjnak otthont adó szahíri pályán tartott tesztelésen 2023. február 23-án. A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szezonnyitó nagydíját március 5-én rendezik Bahreinben. MTI/EPA/Ali Haider Fotó: Ali Haider
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2021-ben megtörtént a várva várt áttörés, és a hétszeres világbajnok fia, Mick bemutatkozott a Formula–1-ben. Az ifjú német a száguldó cirkusz leggyengébb autójával nem tudott maradandót alkotni, és teljesítménye helyett inkább a karamboljaival került a címlapokra. Az autótörések eredményeként a Haas 2023-ban már nem tartott igényt Schumacher szolgálataira, akinek más csapatnál sem jutott ülés, így tesztpilótaként a Mercedeshez szegődött.

A 23 éves versenyzőt korábbi főnöke, Günther Steiner a Haasnál eltöltött második idényében számtalan alkalommal élesen kritizálta. Ennek egyik ékes példája a Netflixen futó Drive to Survive (Hajsza a túlélésért) című sorozatának új évada is, amelyben Steiner gyakran nyomdafestéket nem tűrő szavakkal jellemzi Schumachert.

Emiatt Steiner is sok bírálatot kapott, de ez a csapatfőnököt kevéssé érdekli. Elmondta, kivágathatta volna a készítőkkel az ominózus jeleneteket, ő viszont nem tartott igényt erre, mert nem szégyell semmit, és ami megtörtént, az megtörtént.

 

A Haas végül a sokat látott Nico Hülkenberget ültette Schumacher helyére. Steiner most azt is felfedte, miként mondott búcsút a fiatalabbik németnek.

– Egyszerűen leültem vele beszélgetni, és elmondtam neki, hogy most egy tapasztalt pilótára van szüksége a csapatunknak. Ez nem tartozik a kedvenc feladataim közé, nem is szeretem ezt elvégezni, de az ilyen beszélgetések is a munkám részei – fogalmazott a csapatfőnök. – Egy Schumacher nevű egyénnel sosem egyszerű egyezkedni. A versenyzésnek szentelte az életét, szóval természetesen nem volt boldog, amikor értesült a fejleményekről. Bár egy okos srácról van szó, így maga is sejthette, hogy ez lesz a vége. Két évet kapott a bizonyításra, de nem sikerült elérnünk a közösen kitűzött céljainkat.

A döglött lovat már hiába ütik – szúrt oda még egyszer Schumachernek.

Borítókép: Mick Schumacher immáron a Mercedes szerelésében (Fotó: MTI/EPA/Ali Haider)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.