„Egy csapat sem lenne elégedett Schumacherrel”

Günther Steiner, a Formula–1-es Haas-istálló csapatfőnöke figyelmeztette pilótáját, Mick Schumachert, ideje lenne jó eredményekkel előrukkolnia.

Magyar Nemzet
2022. 06. 16. 19:54
SCHUMACHER, Mick
Montmelo, 2022. május 20. Mick Schumacher, a Haas német versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Spanyol Nagydíjának otthont adó montmelói pályán tartott sajtóértekezleten 2022. május 20-án. A futamot május 22-én rendezik. MTI/AP/Manu Fernández Fotó: Manu Fernández
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mick Schumacher a Formula–2 bajnokaként érkezett meg tavaly a királykategóriába, és a mezőny leggyengébb autójának számító Haasszal a többi csapat pilótáival nem tudta felvenni a versenyt, de csapattársánál, Nyikita Mazepinnél folyamatosan jobb eredményeket ért el.

Az idei év ehhez képes igazi mélyrepülés a németnek. A Haas sokat javult, az idény első futamain pontszerzésre is esélyes volt, mindhiába, Schumacher ugyanis nyolc nagydíj elteltével egyszer sem végzett az első tízben. Csapattársának viszont ez háromszor is sikerült, jelenleg tizenöt pont áll Kevin Magnussen neve mellett.

 

Schumacher emellett hatalmas károkat is okozott a csapatának, mivel az évad során már két nagy balesete is volt, és az autó javítási költségei az egekbe szöktek. Nem meglepő, hogy Günther Steiner csapatfőnöknél kezd betelni a pohár.

– A tény az, hogy nem szerzett még pontot és két balesetet is okozott már. Egy istálló sem lenne elégedett ezzel a teljesítménnyel, de butaság azt állítani, hogy mi hátráltatnánk őt, esetleg túl nagy nyomást helyeznénk rá – jelentette ki a Haas csapatfőnöke.

A 23 éves pilóta szerződése az év végéig szól, tehát még van ideje meggyőzni az istállót, hogy megéri vele számolni a jövőben is. De az óra ketyeg, Steiner szerint ezzel Schumacher is tisztában van.

– Nincs semmi bajom Mickkel, de meg kell értenie, hogy a Formula–1 a versenyképességről szól, így mindenki azt várja el tőle, hogy jó eredményeket szállítson – tette hozzá az olasz–amerikai csapatvezető.

Schumacher legközelebb, az előttünk álló hétvégén Kanadában bizonyíthat, ahol első versenye vár rá.

A Kanadai Nagydíj menetrendje

péntek: 1. szabadedzés 20.00, 2. szabadedzés 23.00
szombat: 3. szabadedzés 19.00, időmérő edzés 22.00
vasárnap: futam 20.00

Borítókép: Mick Schumacher a barcelonai versenyhétvégén (Fotó: MTI/AP/Manu Fernández)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.