Piqué a lehetségesnél is súlyosabb büntetést szabna ki Alvesre

A labdarúgástól tavaly visszavonult Gerard Piqué a RAC1-nek adott interjújában a kellemetlen kérdések elől sem tért ki, és egykori barcelonai csapattársa, a nemi erőszakkal vádolt Dani Alves ügyéről is szót ejtett.

Magyar Nemzet
2023. 03. 14. 17:21
Dani Alves Gerard Piqué
Barcelona's Brazilian defender Dani Alves (C) and Barcelona's Spanish defender Gerard Pique react during a training session in Barcelona on March 19, 2022, on the eve of the Spanish League football match against Real Madrid. (Photo by Josep LAGO / AFP) Fotó: AFP/Josep Lago
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, január közepén letartóztatták Dani Alvest, miután egy fiatal nő azzal vádolta meg a brazil futballistát, hogy december végén, egy barcelonai szórakozóhelyen megerőszakolta őt. Azóta a 39 éves védő azóta a börtönben várja, hogy döntsenek a sorsáról, közben pedig sorra érik a csapások. Az első hírek megjelenését követően a klubja, a mexikói UNAM azonnal szerződést bontott vele, és feleségével, Joana Sanzzal is megromlott a viszonya.

Most Alves egykori barcelonai csapattársa, Gerard Piqué mondta el a véleményét a történtekről. A tavaly visszavonult labdarúgó úgy nyilatkozott, hatalmasat csalódna Alvesben, ha bebizonyosodna, hogy erőszakoskodott a nővel. Ha Piquén múlna, akkor a lehetséges (négytől tizenkét évig terjedő) börtönbüntetésnél is nagyobbat szabna ki.

– Ez egy bonyolult ügy. Jól ismerem és nagyra értékelem őt – fogalmazott a korábbi védő a RAC1-nek adott interjújában. – De azt akarom, hogy az igazságszolgáltatás elvégezze a dolgát. A legkönnyebb kijelenteni, hogy bűnös, de én megvárom, amíg a bíró kimondja az ítéletet, és azt kell majd elfogadni, az áldozatot pedig végig segíteni.

 

Piqué ezután azt is felfedte, hogy mit érzett, amikor először értesült a történtekről.

– Amikor megjelentek az első erről szóló hírek, volt csapattársaként azt éreztem, hogy valójában nem is ismerem őt. Sokkolt, mikor meghallottam, hiszen korábban mindent megosztottunk egymással. Amikor láttam, sosem gondoltam róla, hogy ilyesmit tenne, egyáltalán nem számítottam erre.

De ha tényleg megtette, amivel vádolják, nagyon keményen kell bánni vele. Én még súlyosabb büntetést szabnék ki rá, mint ami jogilag lehetséges. 

Az embereknek, férfiaknak és nőknek tisztelniük kell egymást. Szeretném, ha ilyesmi soha nem történne meg a világon – tette hozzá a világ- és Európa-bajnok futballista.

Borítókép: Ma már más idők jártak – Dani Alves (középen) és Gerard Piqué a Barcelona edzésén bolondozik 2022 márciusában (Fotó: AFP/Josep Lago)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.