időjárás 22°C Klotild 2023. június 3.
logo

Váratlan fordulat a diósgyőri kapus és az MTK-s kezdőrúgó történetében

Magyar Nemzet
2023.03.14. 14:37 2023.03.14. 15:10
Váratlan fordulat a diósgyőri kapus és az MTK-s kezdőrúgó történetében

Happy enddel zárulhat a diósgyőri kapus és a fiatal MTK-s kezdőrúgó különös esete. Senkó Zsombor ereklyével fogja kárpótolni Varga Énokot, a DVTK meghívta a futballistapalántát és a szüleit egy hazai meccsre.

Kevesebb, mint huszonnégy óra alatt egy ország ismerte meg Varga Énok nevét: az MTK-mezbe öltözött fiatalember volt az a labdarúgó NB II hétfői rangadóján, aki a második félidő kezdőrúgása gyanánt elindult a labdával a diósgyőri kapu felé, és a szíve szerint gólt szerzett volna, de ebben a vendégek kapusa, Senkó Zsombor megakadályozta.

Az esetről készült videó nagy kört futott az interneten, a helyszínen, az Új Hidegkuti Stadionban a hazai drukkerek Senkó minden labdaérintését kifütyülték, válogatott sértéseket vágtak a diósgyőri kapushoz. Ma nem várt fordulatot vett az „ügy”: megszólalt a Diósgyőr edzője, és szót kapott az interneten szívtelennek és ostobának megbélyegzett kapus. Az ő véleményük jelentősen árnyalja a történteket.

Kuznyecov Szergej, a DVTK edzője bevallotta, hogy az ő utasítására cselekedett úgy a kapus, ahogy azt a helyszínen, a televízióban és az interneten lehetett látni. – Mindenekelőtt szeretném felmenteni Senkó Zsombort és a csapatot, az én kérésem volt, hogy ne engedjék gólt lőni a kezdőrúgót, ő csak eleget tett ennek a kérésnek – nyilatkozta a diósgyőri honlapnak az edző. – Ha bárki azt szeretné, hogy a DVTK partner legyen egy jótékonysági, vagy egy születésnapos akcióban, akkor az a minimum, hogy előzetesen tájékoztatnak bennünket róla. Itt ez nem történt meg. A véleményem az, hogy egy ilyen akcióval kellemetlen helyzetbe hozzák a másik csapat játékosait, szakmai stábját és szurkolóit is. Képzeljük ezt el egy Diósgyőr–Nyíregyháza, vagy egy Ferencváros–Újpest meccsen, nem életszerű, hogy egy hazai drukker lövését beengedi a vendégek kapusa. A döntésemet fenntartom, és ma sem döntenék máshogy. Ugyanakkor a klub meghívta őket egy hazai DVTK-mérkőzésre. Remélem ezzel az ügyet lezártnak tekinthetjük.

Szót kért Senkó Zsombor is, a kapus szeretné kárpótolni Varga Énokot, mégpedig egy különleges ereklyével. – Sajnálom az esetet, de mindent el fogok követni, hogy a megfelelő módon kárpótoljam Énokot. Egy olyan ereklyét szeretnék neki szerezni, ami nem lóg minden kisfiú falán. Amikor megérkeznek Diósgyőrbe, személyesen fogom neki átadni. Várjuk szeretettel őt is, a szüleit is és a csapattársait is! Addig is kívánom neki, hogy soha ne adja fel az álmait, és ugyanígy harcoljon meg minden labdáért, mint hétfőn este! – mondta a Juventustól szerződtetett kapus. Nem lenne meglepő, ha Gianluigi Buffon vagy a Zebrák korábbi játékosa, Cristiano Ronaldo mezével vagy a bemelegítő dresszével kedveskedne Senkó a csalódott kisfiúnak.

Varga Énok édesapja megköszönte a gyors és hatékony lépéseket a diósgyőrieknek. – Nagyon örülünk annak, hogy pozitívan zárulhat ez a történet, mi nem neheztelünk Zsomborra, ő csak azt tette, amit kértek tőle. Nem lenne szerencsés, ha megbélyegeznék emiatt. Ez nem egy eltervezett akció volt, spontán alakult így, az MTK egyik labdarúgója mondta Énoknak, hogy vigye végig a labdát. Dr. Magyar Mátyás, a DVTK tulajdonosa az elsők között hívott fel bennünket telefonon, hogy elhívjon minket Diósgyőrbe egy mérkőzésre, ahol elvégezhetünk egy kezdőrúgást és személyesen is találkozhatunk Zsomborral és a csapattal. Természetesen köszönjük a meghívást, eleget fogunk neki tenni. Nincs bennünk harag. Azt szeretném, ha a történet pozitív végkimenetele is legalább akkora sajtóvisszhangot kapna, mint maga a sajnálatos eset – nyilatkozta Varga Béla. 

A diósgyőriek azt ígérik, hogy Énok és szülei látogatásáról is megemlékeznek majd a klub hivatalos kommunikációs csatornáin. Kevesebb, mint 24 óra alatt lezárult az „ügy”.

Borítókép: Senkó Zsombor és Varga Énok legközelebb Diósgyőrben találkoznak (Fotó: Mirkó István)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.