Ronaldo sorsa eldőlt a válogatottban, sarkosan fogalmazott az új kapitány

A portugál labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Roberto Martínez ma kihirdette a keretét az Eb-selejtezőkre. Meghívót kapott a 38 éves Cristiano Ronaldo és a 40 esztendős Pepe is.

Magyar Nemzet
2023. 03. 17. 17:47
null
Morocco's defender #18 Jawad El Yamiq fights for the ball with Portugal's forward #07 Cristiano Ronaldo during the Qatar 2022 World Cup quarter-final football match between Morocco and Portugal at the Al-Thumama Stadium in Doha on December 10, 2022. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenleg a szaúdi bajnokságban, az al-Nasszr csapatában szereplő, ötszörös aranylabdás válogatott pályafutása tovább folytatódhat, miután Roberto Martínez az előzetes ígéretéhez híven – három kivétellel – bizalmat szavazott a katari világbajnokságon részt vevő játékosoknak.

Ronaldo
Cristiano Ronaldo tovább gyarapíthatja a válogatottságai számát Fotó: AFP/Alberto Pizzoli

– Ronaldo elkötelezett a válogatott iránt, a tapasztalata sokat segít, fontos láncszem a nemzeti csapatban. Nem foglalkozom az életkorral – mondta a spanyol szakvezető, utalva arra, hogy Ronaldo 38, míg a válogatottba ugyancsak meghívót kapott Pepe már 40 éves.

Ronaldo hamarosan 200-szoros válogatott lesz

Ronaldo eddig 196 válogatott mérkőzésen 118 gólt szerzett, utóbbi világrekord, előbbi kategóriában egyelőre holtversenyben áll az örökrangsor élén a kuvaiti Bader al-Mutavával. Pepe eddig 133 meccsen nyolcszor volt eredményes.

Az ötszörös aranylabdás néhány nagy pillanata a válogatottban:

Meghívót kapott a tavalyi vb-ről sérülés miatt lemaradó Diogo Jota (Liverpool), Diogo Leite (Union Berlin) és a Sporting CP 21 éves játékosa, Goncalo Inácio is bemutatkozhat a portugál válogatottban.

A 49 éves spanyol Martínez a kispadon Fernando Santost váltotta, akit a katari világbajnokságot követően menesztettek, miután a gárda a negyeddöntőben búcsúzott Marokkóval szemben.

A portugál válogatott legközelebb csütörtökön lép pályára, ekkor hazai pályán Liechtenstein ellen kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezőt, majd jövő vasárnap Luxemburggal csap össze idegenben.

Borítókép: Ronaldónak a tavalyi vb-ről nem lehetnek jó emlékei (Fotó: AFP/Alberto Pizzoli)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.