Sajátos és kegyetlen büntetést kaptak a Manchester United játékosai

Nagy verést kapott vasárnap a Premier League-ben a Manchester United, 7-0-ra kapott ki a Liverpooltól az Anfield Roadon. Eric ten Hag menedzser sajátos módon büntette meg a játékosait a történelmi és kínos kudarc után, a szakkommentátorok és a szurkolók jelentős része pedig Bruno Fernandest hibáztatja, mert szerintük a portugál futballista csapatkapitányhoz méltatlanul viselkedett a pályán.

Magyar Nemzet
2023. 03. 07. 9:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki szereti a Manchester Unitedet, az nehezen tér magához vasárnap délután óta. A csapat történelmi vereséget szenvedett az Anfield Roadon a Premier League-ben, a 7-0-s kudarchoz hasonló szégyent a csapat híveinek 1895-ben kellett átélniük a legutóbb, akkor 7-1-re kaptak ki a Vörös Ördögök, akkor is a Liverpooltól.

Eric ten Hag a Mirror beszámolója szerint egyedi módon büntette meg a játékosait a mérkőzés másnapján. A holland menedzser végignézette velük mind a hét gólt és az azokat követő gólörömöket, ráadásul meg kellett hallgatniuk a stadionban ünneplő szurkolókat és az öltözőjükben ünneplő liverpooliakat is. A lap úgy tudja, Eric ten Hag azt mondta a futballistáknak, örüljenek, hogy a csapat buszával utazhattak vissza Manchesterbe, nem pedig azokkal a dühös és csalódott szurkolókkal, akik időt és pénzt áldoztak arra, hogy elutazzanak az Anfield Roadra. 

A népharag pedig a jelek szerint Bruno Fernandesre zúdult, aki sokak, így a két egykori legenda, most televíziós kommentátorként dolgozó Gary Neville és Roy Keane szerint is csapatkapitányhoz méltatlanul viselkedett a pályán. 

– Elegem van abból, hogy csak feltett karokkal gesztikulál csapattársainak, elegem van abból, hogy nem fut vissza, mindig csak nyafog. Mellkasán lökték meg, és az arcát fogva zuhant földre. Csapatkapitányként kell viselkedni és ez nem egy Manchester United szintű kapitány teljesítménye volt – mondta Neville a Sky Sportsnak. 

Erik ten Hag, a Manchester United vezetőedzője (Fotó: AFP)

Roy Keane egyetértett korábbi csapattársával, a portugál futballista testbeszédét szégyenletesnek minősítette, és bár tehetségesnek tartja őt, edzőként nem lenne vele boldog. Neville-t és a közösségi oldalak szerint rengeteg szurkolót Bruno Fernandes azzal haragított végképp magára, hogy a hatodik gól után, amikor Eric ten Hag lecserélte Marcus Rashfordot, a portugál látványosan jelezte, inkább ő menne le a pályáról, azaz csapatkapitányként el akarta hagyni a süllyedő hajót – ahelyett, hogy próbált volna segíteni a csapaton.

A hírek szerint a klub jelentős változásokat tervez a keretben, és a több távozóval már közölték is, hogy menniük kell. A 90min.com értesülései szerint az egyik legnagyobb távozó 

a brit futballtörténelem legdrágább védője lehet, a 2019-ben 80 millió fontért szerződtetett korábbi csapatkapitány, Harry Maguire ugyanis nem szerepel a szakvezetés tervei között. A hírek szerint a korábbi vételár töredékéért távozhat majd a 30 éves bekk, akiért a hírek szerint a Newcastle United is élénken érdeklődik, és a klub egy lehetséges kölcsönadástól sem zárkózna el. 

Rajta kívül átadólistára kerül Scott McTominay és Anthony Martial is, míg Erc Bailly, Alex Telles és Dean Henderson kölcsönbe távozhat, Anthony Elanga sem lesz tagja a keretnek, de róla még nem tudni, hogy kölcsönbe megy vagy végleg elszerződik.

A Manchester United a legközelebb csütörtökön játszik, a spanyol Betist fogadja az Old Traffordon az Európa-ligában a nyolcaddöntők első mérkőzésén. Ekkor derül ki, hogy Eric ten Hag mennyit változtat a csapaton, és a szurkolók mennyire hajlandóak megbocsájtani a vasárnapi megaláztatást.

Borítókép: Bruno Fernandes sokak szerint el akarta hagyni a süllyedő hajót (Fotó: AFP/Lindsey Parnaby)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.