A Chelsea edzőváltása filmekbe illő bosszúhoz vezethet

Hivatalos honlapján jelentette be a Chelsea vasárnap este, hogy menesztette Graham Potter vezetőedzőt. Sajtóhírek szerint a londoni klub első számú jelöltje a helyére Julian Nagelsmann, akit alig több mint egy hete rúgott ki a Bayern München. Az angol és a német klub még szembe kerülhet egymással a Bajnokok Ligájában.

Magyar Nemzet
2023. 04. 02. 22:33
Chelsea's English head coach Graham Potter addresses a press conference on the eve of their UEFA Champions League first-leg, round of 16 football match against Borussia Dortmund in Dortmund, western Germany, on February 14, 2023. (Photo by Ina FASSBENDER / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedett a Chelsea az Aston Villa ellen, és ez volt az utolsó csepp a pohárban: a londoni klub és Graham Potter útjai elváltak. A 47 éves edzőt tavaly szeptemberben nevezték ki a Chelsea élére, ám a korábban kisebb csapatoknál bemutatott sikereit nem tudta továbbvinni a Stamford Bridge-en, 31 meccsen 12 győzelem, 8 döntetlen és 11 vereség volt a mérlege, ami egy topklubhoz mérten gyenge mutató.

A Chelsea 28 forduló után mindössze a 11. helyen áll a Premier League-ben, Potter távozása időszerű volt, noha a Bajnokok Ligájában még versenyben van a csapat, a Dortmund kiejtése után a negyeddöntőben a Real Madrid lesz az ellenfele.

Az igazán érdekes nem is Potter menesztése, hanem már az utódlás kérdése. Az átigazolási hírekben mérvadónak számító olasz transzferguru, Fabrizio Romano máris arról írt, hogy Julian Nagelsmann a Chelsea első számú jelöltje új vezetőedzőnek, és már fel is vették a kapcsolatot a német szakemberrel.

Nagelsmannt a válogatott meccsek miatti szünet alatt küldte el a Bayern München, és ez a húzás a Chelsea edzőváltásával ellentétben teljesen váratlan volt, hiszen a bajorok minden fronton harcban vannak, a triplázásra is reális esélyük volt Nagelsmannal.

Ha valóban ő veszi át a Chelsea irányítását, azzal furcsa kör zárul be. Az angol klub ugyanis Thomas Tuchel vezetésével kezdte az idényt, az ő helyére érkezett Potter, Tuchel pedig Nagelsmann utódja lett a Bayernnél. Tehát lényegében a bajorok és a londoniak vezetőedzőt cserélnének egy idényen belül. És a BL elődöntőjében akár találkozhat is egymással a két csapat, hiszen azonos ágon szerepelnek: ehhez a Bayernnek a Manchester Cityn, a Chelsea-nek a Realon kellene túljutnia.

Mindenesetre filmekbe illő lenne a Tuchel-vezette Bayern összecsapása a Nagelsmann-féle Chelsea-vel, hiszen mindkét edzőt fűthetné a bosszúvágy, mert egyikük sem önszántából távozott a csapattól, amellyel elkezdte a jelenlegi idényt. Erre a filmre befizetnénk!

Borítókép: Graham Potter ideje lejárt a Chelsea élén (Fotó: Ina FASSBENDER / AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.