A címvédő megúszta legnagyobb sztárja megdöbbentő bakiját

A címvédő Golden State Warriors 126-125-re megnyerte a Sacramento Kings elleni párharc negyedik meccsét, így 2-2-re kiegyenlített az egyik fél négy győzelméig tartó párharcban az NBA rájátszásában. Steph Curry 32 pontot dobott, de majdnem így is rajta ment el a meccs.

Magyar Nemzet
2023. 04. 24. 8:20
Steph Curry Golden State Warriors
NBA rájátszás 2023 Fotó: Getty Images/Ezra Shaw
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Golden State Warriors idei idénye nem diadalmenet, de a rájátszás előtt többre taksálják a csapatot, mint amit a nyugati hatodik kiemelése sejtet. Az NBA playoffba tizenhét év után visszatért Sacramento Kings mégis 2-0-s előnybe került a Warriors ellen, s kevés híja volt, hogy még közelebb kerüljön a továbbjutáshoz.

A Warriors vasárnap este az egyenlítésért játszott hazai pályán, s úgy tűnt, a 32 pontos Steph Curry vezetésével jó úton haladnak efelé. Curry ugyanis 126-121-es előnyben időt kért, ám a Warriorsnak már nem volt ilyen lehetősége. 

A Kings büntetőt dobhatott, majd támadhatott, 126-125-re fel is jöttek a vendégek, de fordítani nem tudtak, így 2-2-re áll a rájátszás első fordulójának talán legkiélezettebb párharca.

– Amikor megkaptam a labdát, és megfordultam, láttam, hogy becsapdáznak, és ahelyett, hogy kifordultam volna, azt hittem, okosan döntök, de nem jött be – mondta a szokatlan esetről Curry. Edzője, Steve Kerr magára vállalta a felelősséget.

– A sikertelen visszanézési kérésünk miatt veszítettünk egy időkérést, de erre nem hívtam fel a játékosok figyelmét. Az én hibám, hogy nem tettem világossá a helyzetet – mondta a szakember.

NBA-rájátszás, 1. forduló

Nyugat
Golden State Warriors (6.)–Sacramento Kings (3.) 126-125, a párharc állása 2-2
Minnesota Timberwolves (8.)–Denver Nuggets (1.) 114-108 (hosszabbítás után), a párharc állása 1-3

A további párharcok állása: Memphis Grizzlies (2.)–Los Angeles Lakers (7.) 1-2, Phoenix Suns (4.)–Los Angeles Clippers (5.) 3-1

Kelet
Atlanta Hawks (7.)–Boston Celtics (2.) 121-129, a párharc állása 1-3
New York Knicks (5.)–Cleveland Cavaliers (4.) 102-93, a párharc állása 3-1

A további párharcok: Milwaukee Bucks (1.)–Miami Heat (8.) 1-2, Philadelphia 76ers (3.)–Brooklyn Nets (6.) 4-0

Borítókép: Steph Curry akcióban (Fotó: Getty Images/Ezra Shaw)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.