LeBron James és a Lakers idén elkerülte a szégyent

Bejutott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság, az NBA rájátszásába a rekordbajnok Los Angeles Lakers. A LeBron James vezette csapat a nyugati főcsoport hetedik kiemelését szerezte meg, miután hosszabbításban nyert a Minnesota Timberwolves ellen.

Magyar Nemzet
2023. 04. 12. 8:51
Minnesota Timberwolves v Los Angeles Lakers - Play-In Tournament
LOS ANGELES, CALIFORNIA - APRIL 11: LeBron James #6 of the Los Angeles Lakers attempts a layup in front of Karl-Anthony Towns #32 of the Minnesota Timberwolves during a 108-102 Los Angeles Lakers win in a play-in tournament game at Crypto.com Arena on April 11, 2023 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Harry How/Getty Images/AFP (Photo by Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP/Harry How
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NBA-idény alapszakasza véget ért. LeBron James a 2022/23-as idényben korszakos rekordot döntött meg, immár ő szerezte a legtöbb pontot a liga történetében. Ennek ellenére sokáig kérdéses volt, hogy a klasszis és csapata, a Los Angeles Lakers egyáltalán bejut-e a rájátszásba.

Minnesota Timberwolves v Los Angeles Lakers - Play-In Tournament
LeBron James
LeBron James harminc ponttal a mezőny legeredményesebbje volt. Fotó: Getty Images/AFP/Harry How

A Lakers végül az alapszakaszt a nyugati főcsoport hetedik helyén zárta, amely immár nem ér automatikus rájátszásbeli szereplést. Jameséknek az átmeneti, úgynevezett play-in körben a Minnesota Timberwolves ellen kellett nyerniük, hogy valóban megszerezzék a hetedik kiemelést.

A Timberwolves nem a legjobb előjelekkel utazott Los Angelesbe, az alapszakasz utolsó meccsén a csapat játékosai egymással balhéztak a kispadnál.

A Kyle Andersont megütő Rudy Gobert büntetésből kihagyta a Lakers elleni meccset, míg Jaden McDaniels azért nem játszhatott, mert a legutóbbi meccsen túlságosan erőset ütött dühében az öltözőfolyosó falába.

Ennek ellenére a play-in-meccs jelentős részében a Minnesota vezetett, a harmadik negyed derekán tizenöt pont is volt a vendégek előnye.

A Lakers azonban felállt a padlóról, s úgy tűnt, Dennis Schröder triplájával megnyeri a meccset.

Anthony Davis azonban egy meggondolatlan szabálytalansággal visszaadta az esélyt a Minnesotának, Mike Conley pedig három higgadt büntetővel kiharcolta a hosszabbítást.

Ott viszont már a Lakers nem engedte ki a kezéből a vezetést, végül 108-102-re nyert, így LeBron James és csapata elkerülte a tavalyi szégyent, ott lesz a rájátszásban, az első körben a Memphis Grizzlies ellen játszik.

A Minnesotának lesz még egy esélye, a New Orleans Pelicans–Oklahoma City Thunder meccs győztesével vív meg az utolsó nyugati rájátszáshelyért.

Keleten is megrendezték az első play-in-meccset, az Atlanta Hawks 116-105-re legyőzte a Miami Heatet, ezzel megszerezte a hetedik kiemelést.

Borítókép: Towns és a Timberwolves nem tudta megállítani Jamest és a Lakerst (Fotó: Getty Images via AFP/Harry How)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.