Csercseszov a Fradi-szurkolók kereszttüzében, már az utódját is megnevezték

A labdarúgó NB I 26. fordulójában a listavezető Ferencváros 3-2-re kikapott a Paks vendégeként, az Európa-ligában a nyolcaddöntőig menetelt fővárosiak a legutóbbi nyolc bajnoki meccsükből csak egyet nyertek meg. Ezt már kiverte a biztosítékot a csapat szurkolóinál, és Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző kereszttűzbe került.

Magyar Nemzet
2023. 04. 09. 7:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paks sorozatban hatodszor gyűjtötte be a három pontot, a Fradinak újabb vereségével hat pontra csökkent a az előnye a második Kecskeméttel szemben, a Paks pedig maradt a harmadik a tabellán. A lefújás után a Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav a sajtótájékoztatón így értékelte a találkozót: – Ehhez hasonló meccsre készültünk, tudtuk, hogy a Paks szeret hosszú labdákkal dolgozni. Egy sajnálatos szituációból büntetőt kaptunk, majd egy piros lapot, ennek ellenére is küzdöttünk, de ma nem tudtunk pontot szerezni. Nehéz megmondani, hogy miért nem tudtuk folytatni a megkezdett játékunkat, nyilván erről az ellenfél is tehetett. Nem jelent nyomást, hogy fordulók óta nem nyertünk, ilyen a foci, az összes szerzett pontunkat magunknak köszönhetjük, ahogyan a vesztett pontjainkat is. Örülünk annak, hogy a sérültjeink elkezdtek visszatérni. Küzdünk tovább! – olvasható a  Ferencváros honlapján.

Csercseszov
Csercseszov csapata újra elbukott Forrás: Nemzeti Sport/Török Attila

Vagyis Sztanyiszlav Csercseszov szerint nem történt semmi különös, ilyen a foci…

Az FTC válogatott védője, sarkosabb véleményt fogalmazott meg:

– Felelősséget kell vállalni a játékosoknak, ami az elmúlt meccsek után nem történt meg. Többen nem érzik annak a súlyát, hogy a Kecskemét egyre inkább jön felénk. Azt hisszük, kimegyünk a pályára és meglesz a mérkőzés. Ezen ideje lenne változtatni, össze kell szedni magunkat, mert ez nem mehet így tovább – szögezte le Botka Endre az M4 Sport kamerája előtt.

A Ferencváros legutóbbi nyolc bajnoki meccse:

Kisvárda ellen idegenben 0-0
Kecskemét ellen otthon 1-1
Debrecen ellen idegenben 2-0
Mezőkövesd ellen otthon 1-1
Puskás Akadémia ellen otthon 1-2
ZTE ellen idegenben 0-1
Fehérvár ellen otthon 2-2
Paks ellen idegenben 2-3

S ebben az időszakban búcsúzott a Fradi az Európa-liga nyolcaddöntőjében a Bayer Leverkusen ellen, idegenben és otthon is 2-0-ra kapott ki.

Az összmérleg: tíz mérkőzés: egy győzelem, négy döntetlen, öt vereség

Csercseszov felelősségét firtatják

A Fradi szurkolói közel sem olyan lakonikusan fogadják a csapat vesszőfutását, mint Sztanyiszlav Csercseszov, az alábbi hozzászólósok a Ferencváros Facebook-oldalán olvashatók, s mindegyikkel sokan egyetértenek:

„Most először gondolom azt, hogy Rebrovot vissza kellene hoznunk a szezon végeztével. Ha nem leszünk bajnokok, akkor Csercseszovot el kell küldeni, ne legyen így.”

„Ez már sajnos nem gödör, hanem szakadék.”

„Szedjük mar össze magunkat! Hol a csapat? Hol az edző? Hol a motiváció? Lassan mar a bajnoki cím is kérdéses! Jövőre európai csoportkor így? Gyerünk mar fiúk, ne csináljunk bohócot magunkból!”

„Ébresztő! Nem vigyorogni kell, Csercse! Felelősséget vállalni és felébredni! Világ szégyene lesz, ha innen elbukjátok a bajnokságot!”

„Hová tűnt az őszi csapat? Nagy az a mellény, de nagyon!”

S ezek visszafogott megnyilvánulások azokhoz képest, amiket az Ulloi129.hu, a legnépszerűbb független Fradi-híroldal Facebook-oldalán olvashatunk. Itt még jobban nekiesnek Csercseszov mesternek, idézhetetlen szavakkal is, és úgy vélik, hogy a mester már nem tudja felrázni a csapatot. Jó néhányan Szergej Rebrovot is visszasírják, még többen vannak azonban, akik immár Lipcsei Pétert szeretnék látni a vezetőedzői poszton.

FRISSÍTÉS!!!

 

A Paks vezetőedzője, így értékelt a szombati találkozó után: „Megérdemelt győzelmet arattunk, mert csapategységben, agresszivitásban jól működött a játékunk. Vendégeink rettentő frusztráltak, idegesek voltak, így sokat szabálytalankodtak. Abena kiállításán túl még lehetett volna Fradi-játékost az öltözőbe küldeni, gondolok itt Kovacevic szándékos könyöklésére a második tizenegyesnél. Érződött, hogy ma csapatban nincs együtt az FTC, egyénileg azonban jó képességűek. Sokszor lefordultak rólunk, főleg az első félidőben, gyorsak voltak, ami végig veszélyt hordozott magában. A fordulópontot az átszervezésünk hozta. Két belső középpályással és három csatárral kezdtünk, de nem tudtunk olyan labdákat szerezni, amiből játszani tudtunk volna, ezért a harmincadik percben kihoztuk a védelemből Vast, Hahn ideiglenesen a bal oldalra került, Szabó pedig visszament harmadik védőnek. Ezt követően megfordult a játék, ugyanis a kis Vas rengeteg labdát szerzett, a pozíciójában stabilak lettünk, ez döntött a találkozón.”

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov (Forrás Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.