Csercseszov sorsa eldőlt a Ferencvárosnál, ma ő maga jelentette be

Bár a Ferencváros labdarúgócsapata nagyon rossz szériában van, az elmúlt tíz meccséből csak egyet nyert meg, az NB I múlt hétvégi fordulójában 3-2-re kikapott Pakson, az előnye pedig hat pontra csökkent a tabella élén, a klub kiáll Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző mellett. A Ferencváros élt opciós lehetőségével, és meghosszabbította Csercseszov szerződését. Ezt ma maga a tréner mondta el a Szport-Ekszpressz sportnapilapnak.

2023. 04. 10. 12:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz Match TV a „helyzetet jól ismerő” forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Ferencváros szerződést akar hosszabbítani Sztanyiszlav vezetőedzővel. „A klub vezetőségének egyértelmű és megingathatatlan álláspontja van, meg kell tartani az edzőt, hogy továbbra is kimagasló eredményeket érjen el a klubbal. Csercseszov gondolkodik a javaslaton, és hamarosan döntést hoz a jövőjéről” – jegyezte meg a Gazprom Media tulajdonában lévő orosz szövetségi sportcsatorna forrása, a hír pedig végig is szaladt az orosz médián; Oroszországban figyelemmel követik, miként alakul az orosz válogatott korábbi szövetségi kapitányának sorsa.

Csercseszov
Csercseszov marad Fotó: MTI/Kovács Tamás

Csercseszov a Trabzonspor csapatánál is képbe került

Az orosz média délelőtt még arról számolt be, egyáltalán nem biztos, hogy Csercseszov kitölti az élő szerződését, török és orosz klubok is érdeklődnek iránta, az egyik lehetőség a Trabzonspor irányítása lenne számára. Ha idő előtt távozik az FTC-től, az új alkalmazójának ki kell vásárolnia a szerződéséből.

Sztanyiszlav Csercseszov 2021 decemberében lett a Ferencváros vezetőedzője, és 2,5 éves szerződést kötött, emelték ki az orosz lapok. Miként azt is, hogy az FTC a 2021/22-es szezonban megnyerte a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát, ebben a szezonban bejutott az Európa-liga nyolcaddöntőjébe, az NB I-ben pedig jelenleg hat ponttal vezet a Kecskemét előtt.

Csercseszov ugyanakkor itthon a Fradi-szurkolók kereszttüzébe került az elmúlt hétvégén.

FRISSÍTÉS!

Csercseszov elárulta, mi történt

A nap folyamán később kiderült, arról van szó, hogy a Ferencváros élt opciós lehetőségével, és meghosszabbította Sztanyiszlav Csercseszov szerződését. Ezt maga a tréner mondta el a Szport-Ekszpressz sportnapilapnak.

– A klub aktiválta az opciót, hogy további egy évvel, 2024 nyaráig meghosszabbítja a szerződést. Most mindent meg kell tennünk azért, hogy sikeresen fejezzük be a magyar bajnokságot, és utána újra tárgyalunk a vezetőséggel arról, hogy az új szezon előtt megerősítsük a csapatot – nyilatkozta Sztanyiszlav Csercseszov.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov (Forrás: Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.