Dalnoki Jenőt idézte Lipcsei Péter az MTK legyőzése után

Hiába szerezte meg a vezetést már az első percben az MTK a Soroksár ellen a labdarúgó NB II 33. fordulójának hétfő esti zárómeccsén, végül 2-1-re kikapott hazai pályán. Ez volt sorozatban a harmadik veresége a feljutásra hajtó fővárosi csapatnak, edzője szerint rendet kell tenni a fejekben. A Soroksárral újabb bravúrgyőzelmet arató Lipcsei Péter elégedetten értékelt, s a Fradi emblematikus alakját, Dalnoki Jenőt idézte.

Magyar Nemzet
2023. 04. 25. 9:20
Lipcsei Péter
Lipcsei Péter Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben az NB II éllovasa, a Diósgyőr vasárnap bebiztosította a feljutását az élvonalba öt fordulóval a vége előtt, a második helyezett MTK bukdácsol az utóbbi hetekben, emiatt még nem ünnepelhet. A kék-fehérek legutóbb úgy kaptak ki a Lipcsei Péter-vezette Soroksártól, hogy rögtön az első támadásukból, a 16. másodpercben megszerezték a vezetést, ám a lélektani előny nem volt elég: a vendégek a 18. percben egyenlítettek, majd 78.-ban a győztes gólt is megszerezték.

– Ahogy egyre kényesebbé vált a meccs, úgy veszítettük el a magabiztosságunkat – árulta el Horváth Dávid, az MTK vezetőedzője. – Előbb a labda nélküli játékunk vált kényelmesebbé, aztán a labdás játékunk lassult le. Nem terveztük a visszaállást, de a csapatrészeink annyira megnyúltak, hogy úgy láttuk jónak, ha kicsikét visszarendeljük a csapatot. Egész meccsen azzal küszködtünk, hogy a csapatrészeink nem egyszerre, együtt mozogtak.

Az MTK sokáig a bajnoki címért csatázott a Diósgyőrrel, ám a feljutás kérdését még mindig nem tudta lezárni. A legutóbbi három bajnokiján kikapott az együttes, s bár a harmadik helyezett Ajka előtt még mindig nyolc pont az előnye, a helyzet kezd egyre kínosabbá válni.

– Három vereség után a profik is elbizonytalanodnak, rövid időn belül rendbe kell tennünk a dolgokat, mert mielőbb meg akarjuk szerezni a pontokat, amikre szükségünk van – jelentette ki Horváth Dávid.

Lipcsei Péter: Dalnoki Jenő bácsi mondta régen... 

A Soroksár edzője, Lipcsei Péter elégedett lehetett a győzelem után, annál is inkább, hogy korábban a Diósgyőr otthonában is nyerni tudott, így mindkét – valószínűleg – feljutó csapatot legyőzte idegenben az idényben.  

– Dalnoki Jenő bácsi mondta régen, hogy a kapott gólig nagyon jól játszottunk – utalt arra viccesen a Fradi legendáját idézve Lipcsei, hogy e tekintetben a csapata csak másodpercekig bírta ki. – Nem esett jól rögtön az első percben gólt kapni, de felálltunk belőle, jól járattuk a labdát, megérdemelten nyertünk. Ha így játszunk a következő meccseken is, akkor nem lehet probléma.

A Soroksár a nyolcadik helyen áll a bajnokságban, klasszikus középcsapat az NB II-ben, és a feladata elsősorban az, hogy tehetséges fiatalokat adjon fel a Fradi számára. Ifjabb Lisztes Krisztián személyében ezt a célt idén máris teljesítette a Lipcsei-csapat.

Borítókép: Lipcsei Péter csapata legyőzte idegenben az MTK-t is (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.