Egy másik csapat vezére behúzna egyet Toto Wolffnak – de akár kettőt is

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown szívesen megküzdene két Formula–1-es istálló csapatfőnökével: Christian Hornerrel a pályán, Toto Wolff-fal pedig a ringben csapna össze.

Magyar Nemzet
2023. 04. 06. 18:18
F1 Abu Dhabi Grand Prix Practice 3 Toto Wolff Zak Brown
Toto Wolff and Zak Brown before the third practice ahead of the Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates on November 19, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg a Red Bull és a Mercedes csapatfőnökei, Christian Horner, illetve Toto Wolff általában a versenyzésen kívül a civakodással vannak elfoglalva, addig a McLaren vezérigazgatójának, Zak Brownnak egy kis mókázás sincs ellenére. Ezt bizonyította már korábban is, amikor egy jótékonysági kihívás részeként Wolff azt kérte tőle, hogy tegyen meg valamit, amitől nagyon fél. Brown ezért tetoválást varratott magára, holott retteg a tűktől.

A tetoválással Brown akkori pilótája, Daniel Ricciardo 2021-es olaszországi győzelméről emlékezett meg:

Ezúttal a McLaren vezére maga állt elő egy ötlettel a közönség szórakoztatására. Brown bokszmeccset rendezne, erre pedig aligha találhatott volna megfelelőbb helyszínt, mint Las Vegas városát, amely novemberben először rendez utcai versenyt a Formula–1-ben (egyébként a nyolcvanas években már volt itt két futam, csak más vonalvezetésen). Az elképzelt és a valós eseményt Brown szívesen összekötné egymással a nagydíj népszerűsítése érdekében. A piros sarokba ő állna, ellenfélként pedig szívesen látná a folyton harcias kedvében lévő Wolffot.

– Beszéltünk róla, hogy Christian Hornerrel versenyezhetnénk egymással Silverstone-ban, ahogy azt korábban is tettük – utalt vissza Brown azokra az időkre, amikor a Red Bull csapatfőnökével még pilótaként vetélytársak voltak. Majd a Sky Sportsnak elárulta, Wolffot is bevonná a kezdeményezésbe. – Totóval is beszéltünk erről, meglátjuk, hogy benne lesz-e. A Las Vegas-i versenyhétvégén pedig valami olyasmit csinálhatnánk, ami a városra jellemző. Mit szólnának mondjuk egy bokszmeccshez? Én benne lennék! – jelentette ki Brown.

Bár Toto Wolff a száguldó cirkuszon belüli szócsatákban nagy kedvvel vesz részt, vannak kétségeink arról, hogy a tettlegességig fajuló harc az ínyére lenne...

Borítókép: Toto Wolff (balra) és Zak Brown (Fotó: AFP/NURPHOTO/JAKUB PORZYCKI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.